Malgrat renova les 4 Flors d'Honor de Viles Florides

Última revisió 20-09-2021 09:02
20/09/2021

El moviment Viles Florides, promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), va lliurar divendres a la tarda les Flors d’Honor 2021 en un acte celebrat a Cabrera de Mar i que va aplegar 200 persones, entre representants del moviment a tot el país, representants institucionals i del món de la jardineria i de la planta a Catalunya i Andorra. Malgrat de Mar va renovar les quatre Flors d'Honor i va aconseguir un reconeixement a la biodiversitat. Els regidors de Serveis Municipals, Sònia Viñolas, i de Promoció Econòmica, Ludwig Hasko, juntament amb el cap del servei municipal d'Espais Verds, Carles Garcia, van assistir a l'acte. 

154 municipis de Catalunya, i també d’Andorra, que es va incorporar el 2020 al moviment, han rebut el reconeixement de Viles Florides pel seu treball de transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. Durant el transcurs de l’acte s’ha presentat el documental ’Viles Florides. 10 anys fent créixer el verd’ per commemorar el 10è aniversari del moviment i que fa un repàs a aquesta darrera dècada i a l’aportació que ha fet el moviment als municipis que en formen part. En aquest documental, hi apareix el cap d'Espais Verds de Malgrat. 

Els municipis que tenen quatre Flors d'Honor són: Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d’Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Encamp (Andorra) Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Olot (Garrotxa), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), Sant Hilari Sacalm (Selva), Vila-seca (Tarragonès) i Roses (Alt Empordà), que obté per primer cop la quarta Flor.

A més dels 15 municipis amb quatre Flors d’Honor, n’hi ha 64 més amb tres Flors d’Honor; 57 amb dues Flors d’Honor i 14 amb una Flor d’Honor. També hi ha 4 municipis –Bàscara (Alt Empordà), Sant Martí de Tous (Anoia), El Masnou (Maresme) i Soses (Segrià)– que s’han adherit al moviment en els darrers mesos i la seva valoració es farà en l’edició de 2022.

 

Menció a la biodiversitat

A banda de les Flors d’Honor, des de ja fa uns anys Viles Florides lliure altres premis per reconèixer accions concretes vinculades als valors fundacionals del moviment als que no només opten municipis, sinó qualsevol projecte d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, són exemple a seguir. En aquest sentit, s’ha atorgat el Premi a la Millor Rotonda Florida a la rotonda Canillo Sud del comú de Canillo (Andorra). D’altra banda, el municipi de Vilanant (Alt Empordà) ha rebut el Premi a la Participació Ciutadana. Enguany, a més, el jurat ha establert quatre noves mencions. A la Rehabilitació d’Espais Emblemàtics, que s’endú la ciutat de Reus (Baix Camp); a la Innovació Tecnològica i la Qualitat Ambiental, per a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental); a la Biodiversitat per a Malgrat de Mar (Maresme) i al Patrimoni Arquitectònic i Verd Urbà, que rep Castelló d’Empúries (Alt Empordà).