Inici de la temporada de platges amb l'estrena de nova ubicació de la zona nudista

Última revisió 30-04-2021 12:52
30/04/2021

La Regidoria de Platges inicia demà dissabte, 1 de maig, la temporada de platges d'enguany. Entre les novetats, hi ha la nova ubicació de la platja nudista. Es preveu que el servei d'aquest estiu torni a estar marcat per les mesures de prevenció i seguretat que obliga la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

La platja destinada a ús nudista està situada a la Platja de La Conca, entre les pistes municipals d'atletisme i el primer càmping del Camí de la Pomereda. La formació de la llacuna a la desembocadura de la Tordera amb el temporal Gloria i el posterior tancament d'aquest espai per preservar-lo, va deixar Malgrat sense platja nudista l'estiu passat. La nova ubicació té un tram de platja de 100 metres linials a la Platja de la Conca, just al costat de les pistes d'atletisme.

Els serveis de les platges -cartells, dutxes, passeres i papereres, entre altres- estaran operatius a les platges de l’”Astillero” i Malgrat Centre a partir de demà 1 de maig i fins al 31 d’octubre. A les platges de La Conca i Punta de la Tordera els serveis s'oferiran fins al 15 de setembre.

Pel que fa al servei de salvament i socorrisme, s'activarà a la Platja de l’”Astillero” i Malgrat Centre del 19 de juny al 12 de setembre, a la Platja de La Conca i a la de la Punta de la Tordera serà de l'1 de juliol a 31 d’agost.

Enguany Malgrat torna a tenir activa, des de l'1 d'abril la platja de gossos a la platja de la Conca. Cal recordar que des de l’abril està prohibit accedir a la platja amb els gossos, excepte a l’espai habilitat que està operatiu fins al 31 d’octubre.

 

Principals novetats a les platges d'enguany

Entre les novetats del servei de platges per a aquesta temporada d'estiu, hi ha la renovació dels tancats de la vegetació psammòfila. Per acccedir a aquestes zones cal fer servir les passeres d'accés i respectar aquests espais. També s'ha col·locat una nova línia de vida a la Platja de l’”Astillero”, a l’alçada de l’avinguda Colom aproximadament, davant de la passera i la dutxa. En total hi haurà 10 línies de vida en tota la platja.

A la platja de la Conca, davant dels càmpings, s’ha eliminat la dutxa del costat del lloc de socors ja que els diferents temporals la van malmetre. Els temporals han deixat aquesta zona molt reduïda i es va haver de retirar la dutxa i el pou. Per a aquest motiu també es va haver de retirar el lloc de socors d’aquest punt i aquest any n’hi haurà un de lloguer exclusivament per als 2 mesos del servei de salvament i socorrisme.

Cal recordar que està prohibit l’accés i el bany a la zona de platja de la desembocadura de la Tordera i llacuna natural.

 

Les mesures sanitàries de la pandèmia

En aquests moments, es desconeixen quines seran les mesures de restriccions i seguretat que s'hauran de complir a les platges aquest estiu. Tampoc se sap si les mesures sanitàries permetran poder disposar del servei de parc aquàtic a la Platja de l’”Astillero”.

Imatge d'arxiu de la platja. Foto: AjMalgrat.
Imatge d'arxiu de la platja. Foto: AjMalgrat.