Presenten avui a Barcelona "Passatges a Amèrica. La vida desmesurada de cinc catalans a ultramar", entre ells Fèlix Cardona

Última revisió 14-01-2020 16:10
07/03/2007

La Llibreria Proa de Barcelona presenta aquesta tarda el llibre "Passatges a Amèrica. La vida desmesurada de cinc catalans a ultramar" d'Hèctor Oliva.

L'obra d'Oliva recull la vida de Facundo Bacardí, Ramon Mercader, el virrei Amat, Pepe Figueres i el malgratenc Fèlix Cardona i Puig. El llibre, de lectura amena, està escrit pel periodista i viatger Hèctor Oliva, que repassa les biografies excepcionals d'aquests cinc personatges. En el cas de Fèlix Cardona, l'autor el relaciona amb diversos personatges de l'època com Jimmy Angel i utilitza diverses fonts, entre les quals destaca les entrevistes amb el fill gran de Cardona, Fèlix Cardona Johnson, que va morir recentment.

L'arxiver municipal de Malgrat de Mar, Josep Maria Crosas, comenta que "Hèctor Oliva fa un retrat de Cardona i de tot el que l'envolta que enganxa al lector i que segurament permetrà descobrir un personatge que poc a poc va sortint de l'àmbit estrictament local on havia quedat reduït per ser conegut i assumit a nivell del país".

En un dels darrers paràgrafs de l'apartat dedicat a Cardona l'autor diu el següent: "Un any després de morir, l'Ajuntament de Malgrat de Mar li va fer un homenatge pòstum i va inaugurar una plaça amb el seu nom. La plaça de Fèlix Cardona de Malgrat, que fa olor de pipí, és l'única cos de tot Catalunya que recorda el més gran explorador de l'Orinoco". Aquests dies s'enllesteixen les obres de remodelació d'aquesta plaça, en la qual s'han suprimit en la mesura del possible les barreres arquitectòniques i s'hi han creat diferents zones d'esbarjo per a la mainada.

Presenten avui a Barcelona
Presenten avui a Barcelona "Passatges a Amèrica. La vida desmesurada de cinc catalans a ultramar"