Comencen les obres de construcció del nou camp de futbol

Última revisió 14-01-2020 15:58
14/04/2009

Les obres de construcció del nou camp de futbol ja estan en marxa. Des de fa uns dies, les màquines de l'empresa adjudicatària de les obres TAU ICESA ja hi treballen. Aquesta és una de les obres que es finança a través del Fons Estatal d'Inversió Local del govern de Rodríguez Zapatero.

Les obres, que tenen un pressupost de 3.003.214,13 euros es preveu que estiguin enllestides al desembre d'aquest any. El nou camp de futbol es construeix al costat del cementiri municipal i tindrà una mica més de 13.000 metres quadrats.

Les noves instal·lacions disposaran d'un camp de joc de gespa artificial amb una superfície esportiva de 106 X 64 metres, zona de vestidors, serveis, bar-cafeteria i una graderia amb una capacitat per a 320 persones. L'accés principal a les instal·lacions es farà des de la zona verda dels Jardins de la Solidaritat. El càlcul fet per l'Ajuntament és que les obres donaran feina a unes 45 persones, més de la meitat de les quals estaven en situació de desocupació.

L'actual camp de futbol és completament obsolet, no reuneix les condicions tècniques ni esportives per a una bona pràctica i és un dels darrers de la comarca que encara manté el terreny de joc de sorra i no de gespa artificial. Actualment, el camp de futbol suporta uns 954 usos setmanals, quan per les seves característiques la mitjana hauria de ser d'uns 795. El nou camp de futbol tindrà un potencial de 1.860 usos setmanals, el doble de la situació actual.

La Regidoria d'Esports treballa en aquest projecte del nou camp de futbol des de principi del 2006 juntament amb la Diputació de Barcelona i al 2007es va enllestir l'avantprojecte. L'Ajuntament va decidir presentar aquesta actuació a la convocatòria d'ajuts del Fons Estatal d'Inversió Local perquè tenia el projecte a punt i a més, reunia un dels requisits exigits: que les obres es poguessin enllestir en nou mesos.


Les obres de millora de l'entorn del pavelló Germans Margall, l'altre projecte finançat pel Pla Zapatero, van començar el passat mes de març.

Comencen les obres de construcció del nou camp de futbol
Comencen les obres de construcció del nou camp de futbol