Actes 85è aniversari 'Ciudad de Barcelona'

Malgrat de Mar commemora els 85 anys de l'enfonsament del vaixell 'Ciudad de Barcelona', el qual va ser torpedinat l'any 1937 -en plena Guerra Civil- per un submarí italià a les ordres de l'exèrcit franquista, provocant la mort de 46 brigadistes internacionals i quatre membres de la tripulació davant la costa del municipi. 

11h

Recepció Oficial per part de les autoritats municipals i representants d’entitats i associacions de recuperació de la memòria històrica.

Espai: Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala i Arxiu Municipal.

11:30 h 

Trobada d’estudiants i familiars de Brigadistes Internacionals. Hi participen les Escoles Fonlladosa, l'institut Ramon Turró, l'Institut Escola Lloret de Mar, l'Escola Vedruna i Conny Dahmen en representació dels seus alumnes de l'institut Johann-Gottfried-Herder de Colònia, Alemanya.

 

18h 

Conferència "Brigades internacionals i multilingüisme", a càrrec de Lourdes Prades i Ramon Naya.

Espai: Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala i Arxiu Municipal.

 

19 h

Obertura de les exposicions: “Brigades internacionals i multilingüisme” i  “Dissenyant els ulls de bou per a Solidarity Park”

“Brigades internacionals i multilingüisme”

L’exposició vol mostrar com una comunitat multilingüe tan heterogènia, i durant un període de temps tan breu, viu, conviu i sobreviu a una guerra. Malgrat la diversitat de llengües i cultures que podien separar-los, hi havia un denominador comú entre tots els seus integrants: el compromís de lluitar per un ideal. La voluntat d’assolir-lo els va fer superar la barrera idiomàtica. Com diuen els mateixos brigadistes: “Parlem diferents idiomes però una mateixa llengua”.

Comissaris de l’exposició: Ramon Naya i Lourdes Prades amb el suport de SIDBRINT i Pavelló de la República / Secció de contemporània (Universitat de Barcelona)

 

“Dissenyant els ulls de bou per a Solidarity Park”

Aquesta exposició forma part del projecte comunitari Portholes (Ulls de bou) treballada en el marc pedagògic del Solidarity Park. Consta d’una selecció dels ulls de bou dissenyats per estudiants de diferents instituts i que formaran part del monument Solidarity Park. Hi haurà l’oportunitat de votar els dissenys que s’afegiran al monument l’any que ve. Hi han participat alumnes de l'institut Martí Pous de Barcelona, La Salle de Montcada, l'institut Johann-Gottfried-Herder de Colònia, l'institut Ramon Turró, les Escoles Fonlladosa, l'Escola Vedruna i l'IE Lloret de Mar. 

Les exposicions estaran obertes del día 27 de maig fins el 3 de juliol. Horari: de dilluns a divendres no festius de 10:00 a 14:00. Diumenges de 11:00 a 13:30. Dissabtes tancat 

Espai: Sala Joaquim Garriga i Riera (Arxiu Municipal).

 

21:30 h

Inauguració de l’exposició: "Historia, art i procés al Solidarity Park en imatges".

Exposició dissenyada per l’escultor Rob MacDonald amb imatges i art que mostra la participació més àmplia del projecte Solidarity Park.

Espai: Ateneu Popular “el Rovell”

 

22h 

Concert amb Sergio & Núria, un duo de versions de grans clàssics i estàndards de diferents gèneres, de tots els temps, especialment seleccionats, per tots els públics.

Espai: Ateneu Popular “el Rovell”

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 24-05-2022 11:36