Obert al trànsit el nou pont que uneix Malgrat amb Blanes sobre La Tordera

Última revisió 06-11-2020 17:19
06/11/2020

 

El nou pont, que torna a connectar Malgrat de Mar amb Blanes per carretera sobre el riu de La Tordera, ja està en funcionament. L'alcalde, Joan Mercader, ha assistit aquest migdia, juntament amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, i l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, a la posada en marxa d'aquesta nova infraestructura que substitueix el pont que el temporal Gloria es va endur la matinada del 22 de gener passat. Les obres han costat 4,6 milions d'euros i el nou pont és més ample i inclou un pas de 3 metres per a vianants i bicicletes. 

El nou pont uneix sobre el riu de La Tordera les carreteres BV-6001 de Malgrat amb la GI-6831 de Blanes. Està ubicat en el mateix emplaçament que l'anterior i té una longitud de 220 metres i una amplada de 13 metres. L'estructura s'aguanta sobre 4 piles que donen lloc a tres trams de 51 metres i a dos de 33. Aquest nou pont, que s'ha construït en 8 mesos, és més ample que l'anterior i disposa a més, d'un pas de 3 metres d'ample per a vianants i ciclistes. 

Aquesta construcció, que ha estat d'emergència, ha costat 4,6 milions d'euros i també ha inclòs la reconstrucció dels accessos al pont des de les carreteres BV-6001 i la GI-6831 i de l'anomenat Camí de la Mota. 

L'alcalde de Malgrat, Joan Mercader, ha agraït a la Generalitat i a l'empresa constructora la coordinació i la tasca per fer possible recuperar aquesta connexió amb el poble veí de Blanes 9 mesos i mig després. Joan Mercader ha destacat que la millora de l'antic pont era una reivindicació des de feia molts anys i que "una de les coses bones que ens va deixar el temporal Gloria, lamentablement, va ser l'oportunitat de millorar aquesta infraestructura". "Aquesta nova oportunitat ens ha permès fer possible que el pont sigui més ample, abans el pas era molt estret i gairebé no podien passar dos cotxes alhora. I ens ha permès també poder tenir un accés fàcil i segur per a vianants i bicicletes", ha afegit. L'alcalde ha recordat que són molts els malgratencs i malgratenques que utilitzen aquesta via per anar a treballar cada dia. Es calcula que més de 8.000 vehicles passen cada dia per la carretera que connecta Malgrat amb Blanes en aquest punt. 

A l'acte, també han assistit el president de l'Àrea d'Infraestructures, Mobilitat, Urbanisme, Habitatge i Espais Naturals, Pere Pons, i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. 

El pont ha entrat en servei avui al migdia. Foto: AjMalgrat.
El pont ha entrat en servei avui al migdia. Foto: AjMalgrat.