Malgrat de Mar es convertirà en la Capitalitat del Bàsquet Femení aquest dijous

Última revisió 04-02-2020 10:38
04/02/2020

La ciutat d'Igualada traspassarà la Capitalitat del Bàsquet Femení a Malgrat de Mar aquest dijous en un acte institucional, que se celebarà al Centre Cultural a les 12 h. Aquest traspàs donarà el tret de sortida a un any d'activitats per fomentar i donar visibilitat al bàsquet femení. Igualada, Girona i Sant Feliu de Llobregat han estat també Capitalitat del Bàsquet Femení.

La Capitalitat del Bàsquet Femení és una iniciativa de la Federació Catalana de Basquetbol amb l'objectiu de portenciar el paper de la dona en el món del bàsquet i en el marc d'un municipi i al llarg de tot un any. L'acte de donarà tret de sortida a Malgrat com a Capitalitat del Bàsquet Femení 2020 comptarà amb la presència de la presència de l'alcalde de Malgrat, Joan Mercader; l'alcalde d'Igualada, Marc Castells; el President de la Federació Catalana de Basquetbol, Ferran Aril, i el representant territorial de l'Esport i l'Activitat Física de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat, Pere Vilà, i el president de l'AECAM, Jordi Farré. Aquest acte és obert a la ciutadania. 

Abans de l'acte es portarà a terme una activitat de bàsquet al carrer -Carme, davant l'Ajuntament, i Peixateries Velles- en la qual hi participaran nens i nenes de les escoles del poble. 

 

Un any de bàsquet femení

Al llarg del 2020 i de la mà de l'AECAM, s'organitzaran ple d'acvitats per potenciar el bàsquet femení com 3X3 femení al carrer, trobades d'equips de bàsquet femenins de la comarca, tecnificació esportiva femenina amb un entrenament de màxim nivell, partit de veteranes, partit amb discapacitats intel·lectuals, exposicions, jornades de bàsquet femení a les escoles, partits i entrenaments amb la selecció catalana de mini o infantil, torneig de bàsquet femení de base, entre moltes altres.