Aproven la petició de l'Ajuntament de prorrogar la Capitalitat del Bàsquet Femení de Malgrat fins al juny de 2021

Última revisió 01-07-2020 14:17
01/07/2020

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ha aprovat ampliar, fins el proper 30 de juny de 2021, la Capitalitat del Bàsquet Femení de Malgrat de Mar. L'Ajuntament havia demanat ampliar la capitalitat ja que la crisi sanitària de la COVID-19 ha impossibilitat de celebrar el calendari d'activitats previst. 

 

El regidor d'Esports, Ludwig Ivan Hasko, s'ha mostrat satisfet que la Federació Catalana de Basquetbol hagi acceptat la petició del consistori malgratenc. En els pròxims mesos, es concretarà com es duran a terme tots els esdeveniments previstos de 'Malgrat de Mar, Capitalitat del Bàsquet Femení' i com es gestionaran i programaran de nou les activitats que han quedat temporalment anul·lades o prorrogades.

Malgrat de Mar és la quarta Capitalitat del Bàsquet Femení, un projecte impulsat fa tres temporades per la Federació Catalana de Basquetbol amb la intenció i objectiu final de potenciar el paper de la dona dins el nostre esport i en el marc d'una localitat, al llarg de tot un any. Malgrat va agafar el passat 6 de febrer el relleu, durant tot l'any 2020, d'Igualada com a Capitalitat del Bàsquet Femení, convertint-se així en la quarta vila que durant un any promou el paper de la dona al bàsquet. Sant Feliu de Llobregat va ser l'aposta de la Federació per ser la primera Capitalitat del Bàsquet Femení de la història l'any 2017, i Girona la va seguir l'any següent, durant tot el 2018.

Enguany i per primera vegada en la seva història, la vigència de la Capitalitat del Bàsquet Femení coincidirà amb la durada de la temporada esportiva, no com fins ara, que era l'any natural.

La Federació Catalana de Basquetbol també ha acordat designar la ciutat de Manresa com a propera Capitalitat del Bàsquet Femení. Així doncs, la capital del Bages es convertirà la temporada 2021-22 en la cinquena Capitalitat del Bàsquet Femení de la història.