Sant Roc arriba el pròxim 3 d'agost amb 56 actes i 14 dies de festa major

Última revisió 28-07-2023 14:56
28/07/2023

La festa major de Sant Roc arrenca el pròxim dijous 3 d'agost i s'allargarà fins al dia 16. Seran catorze dies de festa amb cinquanta-sis actes. L'alcaldessa, Sònia Viñolas, i la regidora de Cultura, Lurdes Borrell, ha presentat aquest migdia el programa d'activitats de Sant Roc 2023, acompanyades de la dissenyadora gràfica malgratenca Mònica Pera Colom, autora del cartell d'enguany. 

Sant Roc arriba ben carregat d'activitats per a totes les edats i per a tots els gustos. La festa major arrencarà dijous vinent amb el pregó que anirà a càrrec de l'Orquestra Girasol, de la qual formen part músics malgratencs, que enguany s'acomiada dels escenaris amb una gira especial. Serà a partir de les 22 h al Parc Francesc Macià i el pregó inclourà ball. 

Entre les novetats d'enguany hi ha la Roller Disco que organitza el Club Esportiu Malgratenc de Patinatge Artístic, el concurs Garbinada d'Estels de la Societat Cultural i Recreativa La Barretina Vermella; el torneig de Catan i el Concurs de Puzzle de la Comissió de Festes; el minicampionat de duplicades d'Scrabble del grup d'Scrabble de Malgrat de Mar i les exhibicions d'arts marcials i twirling. 

Una altra de les novetats és el servei de bar que hi haurà al Parc Francesc Macià durant els actes que s'organitzaran com el pregó, el concert i el ball de l'Orquestra Maravella i el concert infantil. 

També és novetat que el correfoc d'adults de la Colla de Diables Ratpenatsinfernals tindrà dos recorreguts simultanis que es trobaran a la plaça de l'Àncora.

Enguany hi haurà sis dies de fira des del dia 11 fins al 16 d'agost. Els dies 11 i 14 es farà la tradicional promoció del 2X1, per la qual els usuaris de les atraccions pagant una entrada en rebran dues. Aquest any es torna a posar en marxa la iniciativa de les dues primeres hores, de 18 a 20 h, sense música per no molestar a la mainada o persones sensibles al soroll.  

 

Un disseny amb empremta

L'alcaldessa, Sònia Viñolas, ha volgut agrair la tasca que fan la Comissió de Festes i les nombroses entitats del poble que fan possible la festa major. També ha tingut agraïments per als treballadors municipals. Sònia Viñolas ha destacat l'originalitat del disseny de Mònica Pera Colom. "És un format original, autèntic i fresc, que reforça el sentiment de pertinença amb aquesta empremta", ha detallat l'alcaldessa sobre el cartell d'enguany. 

La regidora de Cultura, Lurdes Borrell, ha detallat tots els actes inclosos en el programa de la festa major. La regidora ha explicat que "tenim un programa de festa major que és molt extens i molt divers". "Un programa que no seria possible sense la participació i col·laboració de les entitats del poble, de la Comissió de Festes, de persones voluntàries  i moltes àrees de l'Ajuntament ", ha puntualitzat Lurdes Borrell. 

La dissenyadora gràfica ha explicat que ha apostat per donar protagonisme al color, "que ens aporta tota la vitalitat i dinanisme, que és la festa major". "Des del principi tenia clar que volia defugir de les típiques il·lustracions que representen el nostre poble", ha dit. Mònica Pera Colom ha assegurat que volia "trobar un signe d'identitat autèntic i original". "Tots tenim una cosa que és única que és la nostra empremta digital. Doncs he volgut que Sant Roc també tingui la seva empremta", ha afegit. 

 

Consulta aquí sota el programa de festa major de Sant Roc, que es començarà a repartir casa per casa el pròxim dilluns. 

Imatge de la roda de premsa
Imatge de la roda de premsa. D'esquerra a dreta, Mònica Pera Colom, Sònia Viñolas i Lurdes Borrell. Foto: AjMalgrat.