Un conte infantil sobre la igualtat de gènere obrirà demà el programa d'actes del 25N

Última revisió 23-11-2023 10:40
23/11/2023

El programa d'activitats commemoratives del 25N Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones s'enceta demà divendres amb una sessió de "L'hora del conte" de la Biblioteca La Cooperativa dedicada a l'igualtat de gènere i adreçada a mainada a partir de tres anys. La jornada central  tindrà lloc dissabte, dia 25 de novembre, i inclourà la lectura del manifest. 

 

L'hora del conte de la Biblioteca ha programat per a aquest divendres Jo no tinc siri! amb Núria Alonso. És una sessió adreçada a mainada a partir de tres anys que explica com la tortuga Clementina, el lleó Ernest, la Marta i en Max amb els seus dubtes, reflexionen sobre la igualtat de gènere. 

Els actes continuaran dissabte, Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, amb una tabalada a càrrec dels Miniinfernals de la Colla de Diables de Ratpenatsinfernals a partir de les 18:30 h que farà un recorregut des de la plaça de l'Església fins als Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala. A continuació, el Club Twirling Malgrat de Mar farà l'encesa d'espelmes Una per cada víctima de violència de gènere als Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala.

Després, a la Sala Joaquim Garriga de l'Arxiu Municipal es projectarà Donem la veu al jovent, un recull d'entrevistes en les quals sis joves del projecte DRAC parlen de violència de gènere. Aquesta projecció donarà pas a la lectura del manifest a càrrec de Carla Heredia i a la presentació d'un vídeo-dansa a càrrec del Club Esportiu Malgratenc de Patinatge. Cap a les 20 h començarà el monòleg Ferocitat interpretat per Montse Ballart de La Magnòlia Teatre, el que parla de la violència contra les dones. 

Els actes del dia 25 es clouran amb una cercavila del bestiari a càrrec de la Colla de Diables Ratpenatsinfernals, que començarà al carrer Fonlladosa i acabarà a la plaça de l'Església. El diumenge 26, l'actriu malgratenca Teresa Gelpí interpretarà Stabat Mater a partir de les 18 h a la Sala Joaquim Garriga de l'Arxiu Municipal.

El programa d'actes del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Contra les Dones es tancarà el dia 29 de novembre amb una sessió del Club de Lectura de la Biblioteca La Cooperativa sobre el llibre El secret del meu turbant i amb la participació d'una de les autores, Nadia Ghulam. 

Les activitats commemoratives del Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones d'enguany estan subvencionades per la Secretaria d'Estat per a la Igualtat i Contra la Violència de Gènere per al desenvolupament d'actuacions incloses en el Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere. Els actes del 8M Dia Internacional de les Dones i del 25N de l'any passat també van comptar amb aquest ajut. 

 

 

Núria Alonso. Foto: Núria Alonso.
Imatge d'arxiu de Núria Alonso. Foto: Núria Alonso.