S'aprova iniciar la contractació de les obres de remodelació de la plaça de Fèlix Cardona

Última revisió 06-08-2020 14:20
06/08/2020

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest migdia l'expedient de contractació de les obres de remodelació de la plaça de Fèlix Cardona i el seu entorn amb un preu de 129.115,52 euros. El projecte per millorar i dinamitzar el barri de Malgrat Nord, realitzat per la Diputació de Barcelona, inclou com una de les accions més destacades la remodelació de la plaça de Fèlix Cardona per convertir-la en un espai central del barri. Els veïns i veïnes del barri van ser els que van proposar i votar en un procés de participació ciutadana com serà aquesta remodelació que es posarà en marxa un cop s'adjudiqui l'execució de les obres a una empresa. 

El projecte per millorar i dinamitzar el barri de Malgrat Nord preveu 20 actuacions, dividides en 4 eixos: consolidació del barri, Malgrat Nord i la ciutat, habitatge i participació i cohesió. Una de les actuacions més destacades és la remodelació de la plaça de Fèlix Cardona.

 

Un espai de descans

Per redactar el projecte de remodelació de la plaça, es va iniciar un procés de participació ciutadana. Els veïns i veïnes van votar majoritàriament que la plaça sigui un espai de descans. D'aquesta manera es  refromarà la plaça, que fa 1.800 metres quadrats, incorporant les propostes que va formular la ciutadania com retirar la pedra-monument en homenatge a l'explorador malgratenc Fèlix Cardona, col·locar terra de cautxú, col·locar un gronxador adaptat, col·locar una font d'aigua potable, augmentar la il·luminació de la plaça i alhora reduir l'altura dels fanals per no molestar els habitatges dels voltant, donar-hi color, entre d'altres. La proposta preveu retirar la pedra de grans dimensions que actualment hi ha al centre de la plaça i col·locar-hi jocs infantils en un espai amb cautxú. A cada extrem de la plaça, es crearà una zona de descans amb unes pèrgoles de fusta, com les que hi ha a la riera a l'avinguda del Bon Pastor.