Sant Roc torna amb un format adaptat a la pandèmia

Última revisió 29-07-2021 12:08
29/07/2021

Malgrat de Mar tornarà a tenir festa major de Sant Roc aquest agost amb un format adaptat a la pandèmia sanitària, després que l'any passat no es pogués celebrar per les restriccions que hi havia vigents. L'alcalde, Joan Mercader, i la regidora de Cultura, Lurdes Borrell, han presentat aquest matí en roda de premsa el programa de Sant Roc que vol mantenir l'essència de la festa major, però respectant sempre les mesures de contenció i prevenció de la COVID-19, i per això, els actes canvien de format, d'emplaçament i tenen l'aforament limitat. Per assistir als actes cal reservar entrada prèvia a entrapolis.com a partir d'avui a les 14 h. També tornarà a haver-hi fira d'atraccions del 10 al 16 d'agost amb dos dies de promoció 2X1. 

L'alcalde ha explicat que "aquest any sí que es podrà celebrar la festa major de Sant Roc perquè les restriccions actuals sí que permeten celebrar festes majors". "Tot i això, hem de ser tots molt conscient que estem enmig de la cinquena onada de la COVID-19 i que hi ha mesures sanitàries que s'han d'aplicar i que s'han de complir. Però això hem adaptat la festa major de Sant Roc a aquestes mesures sanitàries", ha afegit. Joan Mercader també ha agraït la feina i l'esforç de totes les entitats per adaptar les activitats a les restriccions. L'alcalde ha fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania per respectar les restriccions vigents. 

La regidora de Cultura ha detallat tots els actes que s'inclouen en el programa d'enguany. "Som ben conscients que la situació sanitària que vivim ara mateix no és fàcil, però també que cal reprendre el camí de les nostres tradicions i retrobar-nos en els actes festius, populars, esportius i socials. Per això hem programat un seguit d'actes seguint els protocols de la pandèmia sanitària", ha afegit. En aquest sentit, Lurdes Borrell que es poden produir canvis en la programació de Sant Roc, segons com evolucioni la pandèmia. La regidora també ha agraït la col·laboració de les entitats en la festa major. 

Les activitats tindran lloc del 6 al 16 d'agost i començaran amb la marató del Banc de Sang, que es farà els dies 6 i 7. Entre les novetats hi ha una competició de paddle surf i dues sessions de Matinades: una el 8 d'agost a càrrec de la Colla de Geganters de Malgrat de Mar i una altra, el 16, amb la Colla de Diables Ratpenatsinfernals.

Els canvis més destacats els pateixen els tradicionals actes que ofereixen les colles de geganters, diables i castellers, ja que no es poden celebrar ni la cercavila de gegants ni el correfoc ni l'exhibició castellera. Aquests tradicionals actes, que són sempre multitudinaris, es converteixen en actes de més petit format i amb el públic assegut i amb distància. Les barraques no es poden celebrar tampoc i s'oferiran dos dies de concert al Parc Francesc Macià amb Roba Estesa i Bebe. El pregó de festa major tindrà lloc el 14 d'agost i anirà a càrrec del Grup Germanor.

Consulta aquí sota el programa de festa major. 

 

Presentació de la festa major d'enguany aquest matí. Foto.: AjMalgrat.
Presentació de la festa major d'enguany aquest matí. Foto.: AjMalgrat.