Ple extraordinari urgent avui per desencallar el projecte de construcció dels 46 pisos socials de lloguer

Última revisió 28-10-2020 13:49
28/10/2020

El govern municipal, format pel PSC i JXCat-Malgrat ens Mou, ha convocat un ple extraordinari urgent per a aquest vespre per aprovar l’aixecament de la suspensió del contracte de concessió d’obra pública sobre la finca ubicada al carrer Roger de Flor, cantonada amb Isaac Albéniz, per a la promoció i explotació d’un edifici d’habitatges socials. Avui s’aprovarà també el projecte constructiu que preveu 46 pisos socials, els terminis de les obres i de l’explotació de l’obra pública, així com l’estudi de viabilitat econòmica i financera i la renda inicial de la cessió d’ús dels habitatges. Just després del ple extraordinari que començarà a les 20 h i serà telemàtic, se celebrarà una Junta de Govern Local que preveu aprovar la llicència d’obres per a la construcció dels pisos socials. D’aquesta manera, es reprèn un projecte que va quedar aturat l’any 2009 amb la crisi immobiliària i econòmica

L’any 2009 estava previst l’inici de les obres de construcció dels primers pisos socials de Malgrat de Mar. L’Ajuntament va adjudicar al març de 2008 amb la unanimitat de tots els grups municipals la concessió d’obra pública per a la construcció i explotació els 46 pisos socials de lloguer a l’empresa Visoren SL. L’inici de les obres estava previst per a final de 2009, però el projecte va quedar aturat per la crisi econòmica, que va afectar greuement a l’empresa adjudicatària que va demanar una suspensió de l’execució del contracte.

La suspensió del contracte s’ha anat prorrogant fins que l’empresa Visoren SL ha demanat un aixecament de la suspensió, juntament amb un estudi de viabilitat per reprendre el projecte. La sessió extraordinària del ple d’aquest preveu aixecar la suspensió del contracte i d’aquesta manera, tornar a posar en marxa el projecte de construcció dels primers pisos socials de lloguer a Malgrat de Mar. La urgència de l’aprovació ve donada perquè demà dijous s’acaba el termini per presentar una sol·licitud de finançament de l’Institut Català de Finances que ha de realitzar l’empresa.

La sessió d’avui també haurà de debatre i aprovar un termini d’execució de les obres de 27 mesos i una fase de l’explotació de l’obra pública de 35 anys. A més, es donarà llum verd al projecte constructiu, el qual ha estat adaptat i actualitzat. També s’ha d’aprovar l’estudi de viabilitat econòmic i financer del contracte i fixar la renda inicial de la cessió d’ús dels habitatges, que serà una quantitat mensual de 5,91 euros per cada metre quadrat de superfície útil i la renda anual de 70,92 euros per cada metre quadrat de superfície útil d’habitatge.  

Una obra molt necessària

L’alcalde, Joan Mercader, ha manifestat que “des del govern municipal hem treballat fins al darrer moment per a desencallar i tirar endavant l’aprovació d’aquest projecte de construcció de 46 habitatges dotacionals -lloguer social- degut a la importància del projecte i de les necessitats que podem cobrir amb aquests habitatges”. “Amb aquesta construcció, per fi, Malgrat disposarà d’un parc d’habitatge social important que fins ara no teníem”, ha destacat l’alcalde de Malgrat. Joan Mercader també ha volgut subratllar que “convoquem aquest ple extraordinari, perquè hem treballat fins a l’últim moment”.

 

L'orde del ple extraordinari urgent d'avui és el següent:

1. Ratificació de la urgència de la present sessió i el tractament urgent dels punts 2 i 3.

2. Resoldre la sol·licitud presentada per la concessionària VISOREN SL, relativa a l’aixecament de la suspensió del contracte, aprovació del projecte constructiu, de l’estudi de viabilitat i  amb   modificació de determinades clàusules del contracte relatives al termini, renda a rebre,   i declaració per a la modificació del Reglament del Servei d’Habitatge Dotacional del municipi de Malgrat de Mar.


3. Resoldre la sol·licitud presentada per VISOREN SL, d’autorització d’hipoteca sobre la concessió d’obra pública, condicionada a la formalització de l’acta d’aixecament de la suspensió, i la verificació prèvia de l’escriptura d’hipoteca.