Nova línia d'ajudes per obrir locals comercials buits

Última revisió 14-10-2022 12:53
14/10/2022

El ple de l'Ajuntament celebrat anit va aprovar inicialment les bases reguladores per incentivar la reobertura de locals comercials buits del municipi. Amb aquesta línia d'ajudes, la Regidoria de Comerç vol dinamitzar els locals que ara són tancats per promoure la continuïtat de l'activitat del sector i alhora combatre la desertificació comercial, la qual provoca un impacte negatiu en l'entorn i genera espais degradats i bruts. Hi haurà dues modalitats d'ajut amb subvencions de 600 i 1.000 euros cadascuna. 

La primera modalitat està adreçada a propietaris de locals que cedeixin el seu aparador a un altre comerç, professional, artesà artista o entitat del municipi per exposar els seus productes o serveis. L'ajuda és de 600 euros en un únic pagament i s'ha de cedir l'ocupació de l'aparador durant sis mesos. La segona és per a les persones o empreses que posin en marxa un negoci en un dels locals buits del municipi. En aquest cas, l'import de la subvenció és de 1.000 euros i l'activitat comercial ha d'estar activa com a mínim durant els sis primers mesos després de sol·licitar-la. 

Els locals buits han de ser l'ús comercial, situats a la planta baixa, han de tenir una superfície de venda inferior a 150 metres quadrats i l'aparador ha de ser visible amb les persianes apujades durant l'horari comercial. 

La Diputació de Barcelona ha fet un estudi de locals buits a Malgrat de Mar que mostra com la desertificació comercial al poble s'està convertint en un problema. Aquest estudi apunta la necessitat de la reactivació comercial com a element clau per a la millora de la qualitat de vida de les persones i per a la dinamització del municipi. 

El tercer tinent d'alcalde i regidor de Comerç, Ludwig Hasko, va defensar en el ple que "els espais buits ofereixen oportunitats de repensar, redefinir i poder arribar a reactivar l'activitat comercial mitjançant nous impulsos i activitats".

Aquesta nova línia d'ajudes es van aprovar a la sessió plenària d'ahir amb el vot a favor del govern municipal, PSC i JXC-MEM, i de JXM i ERC, a l'oposició. La CUP també a l'oposició es va abstenir en la votació. 

Les bases s'han aprovat inicialment i encara no s'ha obert el termini per sol·licitar una ajuda. Les persones interessades es poden adreçar per a més informació a l'Àrea de Promoció del Municipi a través del correu promocioeconomica@ajmalgrat.cat

Locals buits
Imatge de locals buits del carrer del Carme. Foto: AjMalgrat.