Més personal a Inserció Laboral per reforçar el servei per la crisi de la pandèmia

Última revisió 11-11-2020 09:14
09/11/2020

La Regidoria d'Inserció Laboral ha contractat 2 persones més per reforçar el servei davant la creixent demanda per l'increment de persones que han perdut la feina i els treballadors i treballadores que han de fer tràmits per la nova situació laboral arran de la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19.

La Regidoria d’Inserció Laboral disposa de dues persones més amb l’objectiu, d’una banda, de reduir el temps d’espera per atendre les persones que s’adrecen al Servei Local d’Ocupació per a realitzar consultes, actualitzar o fer el currículum, rebre orientació laboral i/o formatives o per fer recerca de feina. D'una banda, s'ha contractat una dinamitzadora del Club de la Feina, que va començar el mes de setembre, en el pla ocupacional de Treball als barris subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya  i el Fons Social Europeu amb una jornada laboral del 66,6% durant 6 mesos. I per l’altra banda, un tècnic d’Inserció Laboral, contractat a través del pla ocupacional de la Diputació de Barcelona Reforç extraordinari dels Serveis Locals d’Ocupació amb una jornada laboral del 57% durant 3 mesos. Amb aquestes 2 noves contractacions, són 5 les persones que treballen a Inserció Laboral. 

Amb la pandèmia, s’estaven atenent les cites prèvies cada tres setmanes i en un horari de 10 h a 13 h de dimarts a dijous. La incorporació de la nova tècnica al Club de la Feina ha fet possible ampliar l’horari d'atenció al públic per a consultes, actualitzacions, noves altes o qualsevol qüestió relacionada amb la recerca formativa i/o d’inserció sigui via telemàtica, telefònica o presencial en l’horari de 9 ha 14 h els dimarts, dimecres i dijous. L’objectiu és poder donar les cites prèvies per a una entrevista ocupacional a una setmana vista.

D'altra banda, la incorporació d’un segon tècnic a la regidoria a mitja jornada permetrà fer arribar a un major nombre de ciutadans i també d'una manera més ràpida, tant les sessions, tallers i formacions planificades en el municipi i rodalia, així com poder oferir sessions específiques del programa de Garantia Juvenil i fer arribar les ofertes de feina que rep el servei a persones amb el perfil que es requereix.

Aquestes dues noves incorporacions permeten l'actualització de normatives i legislació que afecten tant a la recerca de feina, com a la  millora de l’ocupabilitat i programes i projectes  subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i Diputació de Barcelona.

La Regidoria d'Inserció Laboral té previst fer una anàlisi de les dades recollides en l'enquesta que va portar a terme entre els seus usuaris el passat mes de maig, així com una avaluació de la programació realitzada en l'últim semestre per poder planificar la nova oferta formativa per al pròxim 2021.

La regidora d'Inserció Laboral, Cinzia Valbonesi, ha explicat que "l'increment de personal és per donar resposta a les noves necessitats laborals de la ciutadania i també millorar i agilitzar tots els tràmits que necessiten fer els usuaris i usuàries del Servei Local d'Ocupació". 

A més, la Regidoria d'Inserció Laboral ha posat en marxa aquesta tardor diversos cursos per donar resposta a les necessitats de formació de les persones que en aquests moments no tenen feina. 208 persones es van preinscriure en les formacions i finalment, 94 persones s'han inscrit en els cursos. 

Una imatge dels cursos organitzats pel Servei Local d'Ocupació. Foto: AjMalgrat.
Una imatge dels cursos organitzats pel Servei Local d'Ocupació. Foto: AjMalgrat.