Medi Ambient i els voluntaris de Ciència Ciutadana ofereixen un taller de construcció de caixes niu a l'institut

Última revisió 12-05-2021 14:44
12/05/2021

La Regidoria de Medi Ambient ha ofert amb la col·laboració del grup de voluntaris del projecte de Ciència Ciutadana, avui dimecres un taller a joves de 4t d’ESO de l’Institut Ramon Turró i Darder. Un taller que ha servit per aprendre i construir caixes-niu per a ocells i ratpenats dins la proposta que té com a objectiu iniciar els joves en l'ornitologia i l’observació de la natura, i prendre consciència dels beneficis de la biodiversitat.

 

Els alumnes de Tecnologia de 4t d’ESO han construït aquest matí caixes-niu per a mallerengues. Ho han fet seguint les indicacions de voluntaris del projecte de Ciència Ciutadana de la Regidoria de Medi Ambient.

L’objectiu d’aquesta proposta que Medi Ambient porta a les aules de Secundària és que els joves siguin coneixedors dels beneficis que suposen la fauna i la biodiversitat, així com aprendre a fer seguiment i bolcat de dades. Els alumnes penjaran les caixes nius en els arbres de l’institut la pròxima setmana. I a partir d’aquí, faran un seguiment per poder introduir les dades dins la plataforma del projecte Nius de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO).

La Regidoria de Medi Ambient té previst obrir aquesta activitat al públic familiar dins els actes de la Setmana de la Natura, que se celebraran el pròxim mes de juny.