Medi Ambient engega demà les activitats de la Setmana de la Natura

Última revisió 27-05-2021 13:11
27/05/2021

La Regidoria de Medi Ambient obre demà divendres el programa d'activitats de la Setmana de la Natura amb els contes de natura per a la mainada i la primera visita ornitològica. El riu de la Tordera serà protagonista de les activitats, que s’allargaran al 5 de juny, i que giraran al voltant de la salut i la natura.

La Setmana de la Natura és una iniciativa de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), una entitat sense ànim de lucre formada per associacions, fundacions, administracions públiques, universitats i centres de recerca. 

La Regidoria de Medi Ambient ha organitzat activitats que tenen com a protagonista la Tordera com a espai d’equilibri dels ecosistemes i que tractaran des de diferents perspectives la relació entre el medi ambient i la salut de les persones.

El programa s’obrirà demà amb una sessió de contes per a infants, que porta per títol Contes de peixos a càrrec de Lídia Massó. Serà a les 18 h a la Biblioteca La Cooperativa. El 4 de juny hi haurà un taller de caixes niu a càrrec del grup de voluntaris del projecte Ciència Ciutadana. Aquesta activitat està adreçada a famílies i es podran construir caixes niu per a diferents espècies d’ocells i ratpenats. Serà a les 18 h al Parc de Can Campassol. Aquest mateix dia s’organitzarà també una visita a la finca del cicle agrari de l’Institut Ramon Turró i Darder. Serà una visita guiada a la finca on els alumnes aprenen l’ofici de pagès i hi tenen els seus cultius ecològics. També es podrà conèixer el projecte del Bosc de Papallones que es porta a terme en aquest espai, conjuntament amb el Parc del Castell, per crear hàbitats que afavoreixin la biodiversitat idònia per a la reproducció de papallones, excel·lents indicadors de la qualitat ambiental. La visita es farà de 9 h a 11 h.

El 5 de juny es faran unes xerrades sobre natura des de les 20 h i fins a les 22 h als Jardins de la Vídua de Can Sala. Hi intervindran el doctorant en Ciències Ambientals Quim Zaldo que parlarà de la relació entre el medi ambient i la salut de les persones a través dels usos i cobertes del sòl; també l’ornitòleg Enric Badosa que exposarà quin és l’estat de la desembocadura de la Tordera, un any després del temporal Gloria i el seu tancament; i el doctor en Ciències del Mar, Enric Sagristà que exposarà els treballs que s’han fet fins ara per protegir i gestionar l’espai de la Tordera i el seu entorn.

La Setmana de la Natura inclou tres sortides ornitològiques a l’observatori de la Tordera els dies 28 i 30 de maig. La visita anirà a càrrec de l’associació de voluntaris Naturalistes del Montnegre i La Tordera (Natmon).

 

Activitats adreçades a les escoles

La regidoria de Medi Ambient també ha organitzat activitats pensades per als escolars del municipi. Es faran dues jornades de clean up day per netejar la Platja de l”Astillero” i Santa Rita. L’Agrupament Escolta i Guia Sant Nicolau també participarà en l’activitat Museu en blanc, que anirà a càrrec de la Cooperativa La Llevantada. És una activitat creativa que reflexiona sobre el capitalisme i l'entorn. 

 

 

Per participar en les activitats cal inscripció prèvia aquí:

 

Xerrada Salut i Natura

Taller de Caixes Niu

Sortida ornitològica (28 de maig de 19 a 20h)

Sortida ornitològica (30 de maig de 9 a 10h)

Sortida ornitològica (30 de maig de 10 a 11h)

Visita a la finca del Cicle Agrari

 

Consulta aquí sota el programa d'activitats.