Malgrat s'afegeix al projecte de ciència ciutadana "Llegim el riu"

Última revisió 10-01-2024 13:43
10/01/2024

La Regidoria de Sostenibilitat i la Biblioteca La Cooperativa impulsen el projecte "Llegim el riu" de la Diputació de Barcelona a Malgrat de Mar. Aquesta iniciativa de ciència ciutadana pretén conscienciar activament per protegir el riu la Tordera. Per portar a terme el projecte, es fa una crida la ciutadania a participar-hi.

El projecte Llegim el riu és impulsat i coordinat per la Gerència de Serveis de Biblioteques i la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona i complementa la iniciativa RiuNet.

Es tracta d'un projecte de recerca de ciència ciutadana centrat en el coneixement de la qualitat de l’aigua de diferents municipis de l’àrea d’influència de les conques del Besòs i la Tordera,  per obtenir noves dades, la recerca i la interpretació de la informació. Amb els resultats d’aquest procés científic ciutadà, es cocrearan amb la ciutadania recomanacions de polítiques públiques de gestió i conservació del patrimoni fluvial. 

Per portar a terme el projecte, se cerquen voluntaris. L'únic requisit és ser major d'edat i no cal tenir coneixements previs. Els voluntaris hauran de col·laborar amb les entitats especialitzades i experts per fer un treball de camp.

El calendari previst del projecte començarà a finals del pròxim mes de febrer amb una sessió de formació inicial, en la qual s'exposaran els objectius i s'organitzarà una sortida de camp, que es farà entre els mesos de març i abril.

La sortida tindrà com a objectiu recollir informació, utilitzant el mètode científic i conèixer els ecosistemes fluvials, per poder fer observació i valoració dels primers resultats. Durant el mes de juny es preveu fer una sessió de retorn per presentar els resultats i  proposar accions municipals. Serà a la tardor, entre els mesos de setembre i octubre, quan es faci una segona sortida de camp. El mes de novembre es farà la sessió de retorn.

Les persones interessades a ser voluntàries s'han de posar en contacte amb la Biblioteca La Cooperativa, trucant al telèfon 93 761 90 32 o bé enviant un correu electrònic a  b.malgrat.lc@diba.cat

 

 

Projecte
Projecte "Llegim el riu". Foto: Diputació de Barcelona.