Malgrat s'afegeix al "Friday for future", la jornada d'avui de mobilitzacions en suport a la lluita climàtica

Última revisió 12-12-2019 10:50
27/09/2019

L'Ajuntament de Malgrat de Mar s'ha adherit al moviment "Friday for future", una iniciativa d'abast mundial, que aquests dies promou una campanya de sensibilització arreu del planeta per lluitar contra el canvi climàtic. Tots els grups municipals van aprovar en el darrer ple del mes de setembre, celebrat el passat dia 19, una moció presentada per ERC, a l'oposició, per donar suport a aquesta iniciativa.

Avui divendres, 27 de setembre, el moviment "Friday for future", amb el suport de més de 100 entitats i col·lectius, ha convocat una jornada de mobilització que es planteja com a vaga estudiantil, vaga de consum, i mobilitzacions en suport de la lluita climàtica. La iniciativa demana que es declari de manera immediata l'emergència climàtica i la posada en marxa urgent de concretes per reduir ràpidament a zero les emissions netes de gasos d'efecte d'hivernacle.

El món local com a administració més pròxima a la ciutadania, hi juga un paper clau, especialment en la conscienciació i canvi d'hàbits de la ciutadania. Però també com a institució exemplificadora apostant per la sostenibilitat, la millora de la qualitat de l'aire i l'energia verda. Per aquest motiu és necessari que se suma a la iniciativa com a mostra del compromís municipal davant l'emergència climàtica.

Aquesta jornada coincideix amb l'arrencada avui a Malgrat de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.