Malgrat participa per 5è any consecutiu en la Marató d'Estalvi Energètic

Última revisió 22-01-2021 11:27
22/01/2021

L'Ajuntament de Malgrat de Mar participarà enguany a la 6a edició de la Marató de l'Estalvi Energètic durant aquest pròxim mes de febrer. Es tracta d'una nova campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l'ús i el consum d'energia, que té la voluntat afegida de destinar l'estalvi econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica. Malgrat hi pren part per 5è any consecutiu, tot i que ho farà només amb la participació de les escoles públiques Marià Cubí i Mare de Déu de Montserrat perquè la pandèmia no permet portar a terme la campanya de divulgació adreçada a la ciutadania en equipaments públics.

La Marató RE-M de l’Energia és una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum eficient d’energia. Té la voluntat afegida de destinar l’estalvi econòmic aconseguit a projectes d’actuacions contra la pobresa energètica o de mitigació, o adaptació a l’emergència climàtica. Els objectius de la Marató són:

·    Fomentar l’ús eficient de l’energia als edificis i equipaments.

·    Sensibilitzar sobre l’emergència climàtica.

·    Estalviar en els consums dels diferents subministraments.

·    Informar i conscienciar sobre la transició energètica.

·    Sensibilitzar i informar sobre l’adaptació davant nous escenaris.

·    Conscienciar sobre la pobresa energètica.

 

L'any passat, les Escola Mare de Déu de Montserrat i l'Escola Marià Cubí van aconseguir estalviar, cadascuna, més d'un 20% en el consum de gas durant la Marató d'Estalvi Energètic.