Malgrat participa per 4t any consecutiu en la Marató d'Estalvi Energètic

Última revisió 04-02-2020 12:34
04/02/2020

L'Ajuntament de Malgrat de Mar va iniciar ahir dilluns la seva participació a la 5a edició de la Marató de l'Estalvi Energètic durant aquest mes de febrer. Es tracta d'una nova campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l'ús i el consum d'energia, que té la voluntat afegida de destinar l'estalvi econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica. Malgrat hi pren part per 4t any consecutiu i és el municipi més petit dels 9 de tot Catalunya que hi participen, inclosa la ciutat de Barcelona.

Enguany hi participen a la Marató els edificis de les dues escoles públiques, la Mare de Déu de Montserrat i Marià Cubí, l'Escola Municipal d'Adults Cases dels Mestres i els dos pavellons: el Germans Margall i el de l'avinguda Tarragona. La campanya té com a objectiu reduir els consums d'aigua, electricitat i gas dels edificis municipals participants durant tot el mes de febrer. 

La novetat d’enguany és que s’afegeix l’objectiu de sensibilització sobre l’emergència climàtica, de manera que es promouran accions específiques per lluitar contra el canvi climàtic i es mesuraran les emissions de CO2 dels edificis.  

En aquesta 5a edició de la Marató, hi prenen part Ajuntaments de Sabadell, Barcelona, Esplugues de Llobregat, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Malgrat de Mar, Palau-solità i Plegamans, Sant Boi de Llobregat i Sant Cugat del Vallès. També hi prenen part nou departaments de la Generalitat de Catalunya. El total d’equipaments participants a tot Catalunya és de 150 i es tracta d’equipaments administratius, culturals, esportius, socials, de sanitat i educatius. 

La Marató de l’Estalvi Energètic per a la Lluita contra la Pobresa Energètica, creada i coordinada per l’empresa l’Origen, és una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia, que té la voluntat afegida de destinar l’estalvi econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica.