Malgrat participa a la 2a Marató de l'Estalvi Energètic, que comença aquest dimecres

Última revisió 12-12-2019 23:13
30/01/2017

L'Ajuntament de Malgrat de Mar participarà a la 2a Marató de l'Estalvi Energètic, una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l'ús i el consum d'energia, que té la voluntat afegida de destinar l'estalvi econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica. Enguany hi participen 12 Ajuntaments: Badalona, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Granollers, Malgrat de Mar, Manresa, Mataró, Pineda de Mar, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Vilano

L'objectiu d'aquesta marató és per una part, reduir, durant aquest proper mes de febrer de 2017, els consums d'aigua, electricitat i gas de la Biblioteca La Cooperativa, el Pavelló Germans Margall i l'Escola Marià Cubí i Soler. Per altra part, l'estalvi energètic aconseguit es destinarà a prevenir i combatre la pobresa energètica.

A la 2a edició de la marató, que és una iniciativa de l'empresa L'Origen, hi participaran 12 ajuntaments, dels quals Malgrat de Mar és el municipi més petit. La iniciativa d'afegir-se a aquesta campanya ha estat de la Regidoria de Medi Ambient. Els objectius són d'una banda, reduir els consums d'electricitat, gas i aigua de diversos equipaments municipals, durant el mes de febrer, respecte als mateixos consums de l'any 2016, amb la implantació de bones pràctiques de consum energètic i buscant la implicació dels treballadors municipals. Per altra banda, es preveu destinar a accions de lluita contra la pobresa energètica, la quantitat econòmica del 100% resultant de l'estalvi energètic aconseguit en el període comprès entre l'1 i el 28 de febrer de 2017 respecte al mateix període de l'any anterior.

Incentivar la participació i la implicació dels usuaris

Per aconseguir l'estalvi dels 3 equipaments, s'engegarà també un procés per incentivar la participació i la implicació dels usuaris que facin ús d'aquestes instal·lacions. En aquest sentit el regidor de Medi Ambient, Óliver Sánchez-Camacho (PSC), ha volgut fer "una crida solidària als usuaris dels 3 equipaments per poder fer possible aquest estalvi energètic". "Hem de tenir corresponsabilitat solidària vers les persones que ho passen més malament i pateixen. Hem de contribuir a ajudar a aquestes persones", ha afegit el regidor.

A la primera edició de la Marató de l'Estalvi Energètic, celebrada el mes de febrer passat, hi van participar 4 ajuntaments: Granollers, El Prat del Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Sant Cugat del Vallès.