Malgrat celebra 50 anys de biblioteca

Última revisió 03-05-2021 11:54
03/05/2021

Malgrat de Mar va celebrar divendres a la tarda el 50è aniversari de la biblioteca municipal. Va ser amb un acte a la pista poliesportiva, en el qual els usuaris i usuàries i les bibliotecàries en van ser protagonistes. L'acte va estar presidit pel diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia, l'alcalde, Joan Mercader i la regidora de Cultura, Lurdes Borrell. 

El servei de biblioteca de Malgrat va celebrar l’any passat els seus 50 anys d’història. La situació de la pandèmia no va permetre organitzar aquest aniversari, que s'ha recuperat enguany. L'acte de celebració va comptar amb l'assistència de 125 persones, respectant les mesures de prevenció i seguretat de la pandèmia i va estar conduït per l'animador i xouman Pep Callau.

El diputat Joan Carles Garcia va destacar "el paper important de les biblioteques en aquests temps de pandèmia per a la salut emocional de les persones". La regidora de Cultura, Lurdes Borrell, ha parlat l’evolució que ha tingut la biblioteca durant aquests 50 anys i el gran servei que dóna dia a dia amb 46.000 documents en el seu fons. L’alcalde, Joan Mercader,va dir que les administracions fan edificis però que qui els omple de vida "són les persones, que els viuen i els gaudeixen". La regidora i l'alcalde van agrair la feina que han fet i fan les persones que treballen i que les que hi han treballat al servei de biblioteca durant aquest mig segle. 

La celebració va incloure l’activitat “La riquesa de la llengua, més vella que l’anar a peu” a càrrec de l'escriptor i periodista Màrius Serra i la il·lustradora Roser Calafell, adreçada per a curioses i curiosos d’entre 8 i 98 anys, que va oferir un concurs d’”enigmàrius”.

La biblioteca municipal de Malgrat va celebrar el 16 d’agost de l’any passat els seus 50 anys. El 16 d'agost de 1970 es va inaugurar la Biblioteca Popular al primer pis de l'escola pública Mare de Déu de Montserrat del carrer de les Escoles. L’1 d'abril de l’any passat també es van celebrar els 20 anys de l'estrena de La Cooperativa, un dels edificis més emblemàtics del poble, com a seu del servei de biblioteca, que va passar a anomenar-se Biblioteca La Cooperativa.