L'Escola Municipal d'Adults es converteix en un centre autoritzat de la Generalitat

Última revisió 19-12-2022 13:28
19/12/2022

La Junta de Govern Local va aprovar dijous passat un conveni amb la Generalitat per a la creació d'un centre de formació d'adults. Amb aquesta tramitació, l'Escola Municipal d'Adults Cases dels Mestres es converteix en un centre autoritzat i compta amb el reconeixement del Departament d'Educació. Aquest conveni entre les dues administracions suposarà que els alumnes podran realitzar les proves en el mateix centre amb el seu professorat. 

 

 

A través d'aquest conveni, l'Ajuntament i la Generalitat acorden que la creació d'un centre de formació d'adults, l'Escola Municipal d'Adults Cases dels Mestres, que serà de titularitat municipal. El centre de formació d'adults Cases dels Mestres passa a estar inscrit en el registre de centres docents del Departament d'Educació de la Generalitat. D'aquesta manera, l'Escola Municipal passa a ser un centre autoritzat per la Generalitat. 

El conveni signat no suposa cap cost econòmic per a l'Ajuntament, però sí que reverteix en un benefici per als alumnes, ja que dóna accés a la formació per poder obtenir una titulació en el mateix centre on s'estudia. A més, a l'Ajuntament li facilita l'organització de les formacions que s'imparteixen, seguint els criteris que marca el Departament d'Educació. 

 

L'Escola va néixer fa 28 anys

L'Escola Municipal d'Adults de Malgrat de Mar es va crear l'any 1994 amb l'objectiu de facilitar la formació a persones que no havien tingut l'oportunitat d'accedir a l'escolarització o que havien deixat els estudis prematurament, les quals tenien mancances importants en lectura i escriptura. En aquell moment, tenia tres professors i 37 alumnes. Al llarg dels anys, l'escola ha anat evolucionant i l'any 2017 amb la voluntat de convertir-se en el que ara s'ha aconseguit, un centre de formació d'adults, va realitzar millores en l'equipament per adaptar-se a les normatives establertes per la Generalitat. A més, va passar a denominar-se Cases dels Mestres. Al febrer d'aquest any, es va sol·licitar formalment la creació del Centre de Formació d'Adults Cases dels Mestres. 

Actualment, el centre té més de 300 alumnes matriculats en diferents ensenyaments. 

Escola Municipal d'Adults Cases dels Mestres
Imatge d'arxiu de l'Escola Municipal d'Adults Cases dels Mestres. Foto: AjMalgrat.