Les escoles Montserrat i Cubí aconsegueixen més d'un 20% d'estalvi en el consum de calefacció durant la Marató d'Estalvi Energètic del febrer

Última revisió 12-12-2019 10:51
07/03/2019

L'Escola Mare de Déu de Montserrat i l'Escola Marià Cubí han aconseguit estalviar, cadascuna, més d'un 20% en el consum de gas durant la Marató d'Estalvi Energètic del mes de febrer. Malgrat de Mar ha participat per tercer any consecutiu en aquesta campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l'ús i el consum d'energia, que té la voluntat afegida de destinar l'estalvi econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica. Dels edificis que han pres part en la marató han estat

La Marató d'Estalvi Energètic promou la reducció del consum energètic en les factures de llum, gas i aigua. No tots els equipaments malgratenques participants en aquesta campanya disposen dels 3 subministraments. En el cas del gas, només les tres escoles -d'Adults, Montserrat i Cubí- tenen climatització gràcies a aquest subministrament energètic. Destaca l'esforç de les dues escoles de Primària que han aconseguit més del 20% d'estalvi en la factura del gas del febrer. L'Escola Municipal d'Adults Cases dels Mestres no ha assolit l'objectiu d'arribar al 10% d'estalvi.

Pel que fa a l'aigua, s'ha aconseguit un estalvi general dels 5 equipaments d'un 7,29%. En aquest cas, destaca l'Escola Mare de Déu de Montserrat que ha aconseguit un 74% d'estalvi.

En el cas del rebut de la llum, s'ha obtingut una reducció del 19,80% global entre els 5 equipaments. Els edificis de l'Ajuntament i el Centre Cívic tenen climatització elèctrica. L'edifici consistorial del carrer del Carme ha assolit un 47% d'estalvi en consum de llum i de climatització. L'Escola d'Adults ha estalviat un 66% en llum.

Ara, aquests percentatges d'estalvi es valoraran econòmicament per destinar els diners a combatre la pobresa energètica. Enguany la proposta és destinar aquests diners a fer tallers formatius per a famílies vulnerables per ajudar-los i orientar-los en relació als serveis i els consums que tenen contractats. Es considera pobresa energètica quan es destina més del 10% dels ingressos a pagar factures del subministrament d'energia.