Les càmeres de control de trànsit i seguretat del carrer Blanch entren en funcionament aquest divendres

Última revisió 17-11-2020 14:12
17/11/2020

La Policia Local informa que les càmeres de control de trànsit i de seguretat ubicades a l'entrada i sortida del carrer d'en Blanch entraran en funcionament aquest pròxim divendres. Les càmeres fan una lectura de les matrícules i això permet una identificació del vehicle. Amb l'entrada en funcionament, es començarà a denunciar els vehicles no autoritzats per accedir a aquest carrer. La càmeres dels carrers Carme, Ollers i Bellaire encara no estan operatives. La Policia Local informarà de la data en que es posen en funcionament. 

En el mes d'agost, agents de la Policia Local van informar als veïns i veïnes del carrer d'en Blanch de la instal·lació de les càmeres i del funcionament per fer la tramitació de les autoritzacions de vehicles. Des de llavors, s'ha portat a terme la tramitació de les autoritzacions. 

El regidor de la Policia Local, Sergi Cardona, ha explicat ara fa uns dies s'ha col·locat tota la senyalització informativa que indica la presència de càmeres al carrer. "Des de divendres s'ha fet la col·locació al carrer de la senyalització informativa per avisar de l'entrada en funcionament de les càmeres", ha destacat. "Paral·lelament seguimt amb la recollida de matrícules de veïns i comerços afectats per les càmeres del carrer del Carme, Ollers i Bellaire", ha afegit. 

El regidor ha destacat que a partir de divendres es posen en marxa únicament les càmeres del carrer d'en Blanch. "La resta de càmeres encara no es posen en marxa. Abans que entrin en funcionament, s'informarà degudament", ha remarcat Sergi Cardona.

 

Les càmeres de la segona fase

Les noves càmeres, instal·lades als carrers Carme, Blanch, Ollers i Bellaire, faran una lectura de les matrícules i això permetrà una identificació del vehicle. Les càmeres substituiran les pilones mòbils que hi havia fins ara. Aquestes noves càmeres són la segona fase de les primeres -als carrers Mar, Mallorca i Ramon Turró- que van entrar en servei a l’octubre de l’any passat. L’objectiu és que tot aquest sector del poble esdevingui una gran illa de vianants. Això vol dir que en aquest sector restarà restringida la circulació de vehicles, i que les càmeres -equipades amb un lector de matrícules- detecten totes les entrades i sortides, que es comparen amb una base de dades on hi constaran els vehicles autoritzats. Aquest sistema informàtic detecta també tots els vehicles no autoritzats per accedir a aquesta zona de vianants i automàticament, genera una denúncia.

 

Imatge del carrer d'en Blanch aquest migdia. Foto: AjMalgrat.
Imatge del carrer d'en Blanch aquest migdia. Foto: AjMalgrat.