L'Ajuntament reclama a la Generalitat reforçar el suport per lluitar contra l'ocupació delictiva d'habitatges

Última revisió 18-09-2020 12:07
18/09/2020

L'alcalde, Joan Mercader, va demanar ahir al delegat de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernández, que "el govern català actuï i reforci el suport a les administracions locals en matèria social, de seguretat i justícia". Ho va fer durant la celebració anual de la Junta Local de Seguretat, en la qual es van presentar les dades en matèria de seguretat ciutadana de Malgrat des de l'agost de 2019 i el juliol de 2020. 

"Des de l'Ajuntament de Malgrat treballem i treballarem intensament contra l'ocupació delictiva d'habitatges. Ens trobaran davant dels individus i màfies que ocupen per delinquir des dels immobles ocupats i que causen conflictivitat veïnal", va defensar l'alcalde. També va demanar que s'estableixi un criteri únic de les fiscalies generals de les diferents comunitats autònomes sobre l'ocupació il·legal, que doti les forces de seguretat d'un marc d'actuació clar i definit, sobretot en els supòsits on no s'acredita títol de propietat ni hi ha risc d'exclusió habitacional. 

Joan Mercader va exposar que des de l'Ajuntament i la Policia Local es treballa, sempre dins el marc legal, per poder donar resposta a aquets fets que s'ha disparat en els últims anys. "Tanmateix ens trobem amb casos on es  pot arribar a detenir una persona fins a 25 vegades o més, i aquesta no ingressa a presó. Això vol dir que la policia està fent la seva feina, però necessitem que les lleis s'endureixin sobre la multireincidència de delictes. Aquesta queixa ja la vam fer arribar l'any passat al llavors conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch", ha detallat l'alcalde de Malgrat. Des de l'Ajuntament seguirem al costat de les persones que més ho necessiten i seguirem exigint als grans tenidors d'habitatges buits que els posin a l'abast de les persones que acudeixen a Serveis Socials", ha afegit Joan Mercader. 

 

 

Un moment de la Junta Local de Seguretat ahir al migdia. Foto: AjMalgrat.
Un moment de la Junta Local de Seguretat ahir al migdia. Foto: AjMalgrat.