L'Ajuntament estalviarà en consum de llum, aigua i gas per lluitar contra la pobresa energètica

Última revisió 12-12-2019 23:14
17/11/2016

L'Ajuntament de Malgrat de Mar participarà a la 2a Marató de l'Estalvi Energètic, una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l'ús i el consum d'energia, que té la voluntat afegida de destinar l'estalvi econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica.

L'objectiu d'aquesta marató és per una part, reduir, durant el mes de febrer de 2017, els consums d'aigua, electricitat i gas de la Biblioteca La Cooperativa, el Pavelló Germans Margall i l'Escola Marià Cubí i Soler. Per altra part, l'estalvi energètic aconseguit es destinarà a prevenir i combatre la pobresa energètica.

A la 2a edició de la marató, que és una iniciativa de l'empresa L'Origen, hi participaran 12 ajuntaments, dels quals Malgrat de Mar és el municipi més petit. La iniciativa d'afegir-se a aquesta campanya ha estat de la Regidoria de Medi Ambient. Per participar-hi, l'Ajuntament ha d'aportar informació sobre les dades dels equipaments i consums dels mesos de febrer dels últims 3 anys. També el consistori malgratenc presentarà un esborrany del projecte de lluita contra la pobresa energètica on es preveu destinar l'estalvi econòmic que s'aconsegueixi. A més, els responsables dels equipaments participants hauran de fer una formació. Per comptabilitzar l'estalvi es compararan els consums de febrer de 2017 amb les valoracions dels consums del mateix període dels darrers 3 anys.

Incentivar la participació i la implicació dels usuaris

Per aconseguir l'estalvi dels 3 equipaments, s'engegarà també un procés per incentivar la participació i la implicació dels usuaris que facin ús d'aquestes instal·lacions. En aquest sentit el regidor de Medi Ambient, Óliver Sánchez-Camacho (PSC), ha volgut fer "una crida solidària als usuaris dels 3 equipaments per poder fer possible aquest estalvi energètic". "Hem de tenir corresponsabilitat solidària vers les persones que ho passen més malament i pateixen. Hem de contribuir a ajudar a aquestes persones", ha afegit el regidor.

A la primera edició de la Marató de l'Estalvi Energètic, celebrada el mes de febrer passat, hi van participar 4 ajuntaments: Granollers, El Prat del Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Sant Cugat del Vallès.