L'Ajuntament engega el procés per fer el primer pressupost participatiu

Última revisió 12-12-2019 23:10
22/11/2017

El govern municipal, format per JXM, ERC, PDeCAT i CUP, engega una experiència pilot de participació perquè la ciutadania decideixi a què es destina una part del pressupot de l'Ajuntament de Malgrat de Mar per al 2018. Durant la primera quinzena del mes de desembre, s'inicarà el procés amb la tria aleatòria de 350 malgratencs i malgratenques, mitjançant un sorteig, de la qual es triaran 35 persones, que formaran el grup motor, en el qual també hi prendran part 15 representants del teixit associa

El regidor de Participació Ciutadana, Ramir Roger (ERC), ha explicat que el govern municipal engega aquest procés participatiu com "una aposta per reconèixer i donar protagonisme als malgratencs i malgratenques en la construcció col·lectiva del poble i en les decisions que els afecten". "L'Ajuntament fomenta així els processos participatius perquè el ciutadà expressi les seves demandes, per tal que aquestes siguin incloses en els pressupostos municipals anuals, i es compromet a fer-ne un seguiment els compromisos assolits per l'Ajuntament", ha afegit el regidor.


El govern municipal ja ha aprovat un protocol que serà el que regirà el procediment a seguir per fer la participació en els pressupostos del 2018. El regidor de Participació Ciutadana ha explicat que durant el mes de desembre es farà un sorteig entre tota la ciutadania de Malgrat de Mar per triar 350 veïns i veïnes. Aquests rebran a casa seva una carta informativa sobre el procés que ara s'engega. Entre les persones que vulguin prendre'n part es farà un nou sorteig del qual es triaran 35 persones. Aquestes formaran el grup motor juntament amb 15 representants del teixit associatiu malgratenc -6 en representació d'entitats veïnals, 3 d'associacions socials, cooperació, solidaritat i salut, 2 de les esportives i 3 de les educatives.