L'Ajuntament demana un ajut per a l'arranjament de 10 habitatges per a la gent gran

Última revisió 12-02-2020 13:55
12/02/2020

La Junta de Govern Local de dijous passat va aprovar sol·licitar a la Diputació de Barcelona un ajut per a l'arranjament de 10 habitatges per a la gent gran. 

3.696 habitants de Malgrat de Mar són persones majors de 65 anys. Moltes d’aquestes persones volen seguir tenint autonomia i no abandonar la seva llar, però es troben amb limitacions estructurals que dificulten el seu dia a dia. Per això, des de la Regidoria de Gent Gran s'ha demanat aquest ajut a Diputació amb la idea de fer front a petites reformes d'adaptació funcional als habitatges i la instal·lació d'ajudes tècniques, com poden ser: en banys, per afavorir l'accessibilitat i facilitar la higiene personal; en cuines, per millorar les condicions de seguretat i ús; de caràcter general, per facilitar la mobilitat i accessibilitat al domicili i actuacions complementàries de millora de l'eficiència energètica dels habitatges. En total, s'han sol·licitat 21.000 euros.

 

Altres acords de la junta

La Junta de Govern Local també va donar llum verd a la promoció de Malgrat de Mar a la Fira ITB de Berlin, que tindrà lloc entre el 3 i 6 de març. Aquest acció promocional té una despesa de 3.199 euros.

A més, es va aprovar demanar un ajut a la Diputació de Barcelona per a la creació i millora de productes turístics per un import de 4.000 euros i per al foment del Mercat Municipal per 2.500 euros. També s'ha demanat una subvenció per a la reposició de senyalització de rutes per un import de 1.000 euros i per a 10 carpes per a la fira de manualitats Fet a Malgrat. 

La Junta va sol·licitar una altra subvenció per a la realització d'un estudi de locals comercials buits a Malgrat de Mar. A més, s'han demanat ajuts per al Servei Municipal d'Espais Verds per actualitzar el pla director dels espais verds del municipi i per renaturalitzar i augmentar el verd urbà a les avingudes Costa Brava i a Països Catalans. 

També es va aprovar un conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Maresme i l'Ajuntament de Malgrat de Mar per a l'ús i gestió de les borses de personal d'àmbit comarcal per ocupar llocs de treball de caràcter conjuntural, no estructural. 

Per altra part, el govern municipal va aprovar per junta sol·licitar a la Diputació de Barcelona el recurs tècnics per a finalitzar la redacció del Pla d'Actuació del Mandat (PAM), i el disseny d'un sistema de seguiment i avaluació.