L'Ajuntament demana ajuts a la Generalitat per valor de prop de 224.000 euros per a les destrosses del temporal Gloria

Última revisió 19-03-2021 14:17
19/03/2021

La Junta de Govern Local va aprovar ahir dijous al migdia sol·licitar sis subvencions a la Generalitat de Catalunya per fer front a la despesa de 223.988,05 euros per arranjar les destrosses en infraestructura i edificis que va provocar el temporal Gloria al municipi al gener de l’any passat. El passat mes de desembre, el govern de l’Estat va transferir aquests diners a la Generalitat per ajudar els municipis afectats pel Gloria. La pròxima setmana s'aprovaran algunes sol·licituds més. 

La llavors ministra de Política Territorial i Fundació Pública, Carolina Darias, i la consellera de Presidència del Govern de la Generalitat, Meritxell Budó, van signar el 14 de desembre un conveni de 37 milions d’euros per a ajudes a les administracions locals per fer front als danys provocats del temporal Gloria. Aquell mateix dia, totes dues visitaven Malgrat de Mar per conèixer de primera mà les afectacions que el Gloria va produir.

El consistori ha demanat una subvenció per a la restitució del tram del Camí del Pla, comprès entre la carretera de Mas Bages i el Camí de la Tordera. Aquesta actuació té un cost de 84.168 euros. També ha sol·licitat un ajut per a la reparació de la coberta de la pista esportiva de l’Escola Marià Cubí i Soler, que suposa una despesa de 9.993,32 euros. Una altra de les peticions ha estat per a la restitució del mur de separació que hi ha entre les pistes municipals d’atletisme i la finca del costat, que va resultat molt malmès i costa 36.016,56 euros reparar-lo. També s’ha sol·licitat una subvenció de 36.167,72 euros per als treballs d’arranjament de la part final del Camí de la Pomereda, en el tram que enllaça amb la carretera de Mas Bages.

La Junta de Govern Local va aprovar també demanar a la Generalitat un ajut per a les obres de consolidació del pont sobre el rec Viver en el Camí del Pla, que tenen un cost de 22.225,75 euros. Per últim, es demana també una ajuda per als treballs de restitució dels marges de la riera de Sant Genís de Palafolls amb una despesa de 35.416,70 euros.

Malgrat de Mar va patir entre els dies 18 i 26 de gener de 2020 els devastadors efectes del temporal Gloria amb forts episodis de vent, pluja, temporal marítim i el desbordament del riu la Tordera. L’Ajuntament va aprovar en ple el 31 de gener de l’any passat sol·licitar al govern de l’Estat la declaració de municipi greument afectat per una emergència de protecció civil.