La UAB atorga un reconeixement Infoparticipa 2015 a l'Ajuntament de Malgrat per assolir un 75% de transparència a la web municipal

Última revisió 12-12-2019 23:17
20/04/2016

El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona ha atorgat un Reconeixement Infoparticipa a l'Ajuntament de Malgrat de Mar per haver assolit un 75% de transparència a la web municipal. Aquest guardó reconeix l'esforç que ha fet el consistori per passar d'un 45% a un 75%. Malgrat ha estat un dels 67 municipis de tot Catalunya, que enguany han estat guardonats, un 7% dels avaluats. 818 webs municipals del país no aproven, només h

L'alcalde de Malgrat, Joan Mercader, ha recollit aquest vespre el Reconeixement InfoParticipa 2015, en la 3a edició del lliurament de guardons, celebrat al Born Centre Cultural de Barcelona. El Consell Certificador del Segell Infoparticipa ha atorgat aquest reconeixement a l'Ajuntament de Malgrat de Mar per l'esforç que ha fet en els darrers mesos per complir amb els 52 indicadors amb els que el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona. El web municipal de Malgrat ha assolit un 75% de compliment en les darreres avalucions fetes a tots els municipis de Catalunya.

Durant l'acte s'ha distingit 67 organismes, entre ajuntaments i consells comarcals, dels quals 61 han estat segell -la màxima distinció- 4 mencions i 2 reconeixements, una d'elles a Malgrat de Mar. A la franja de municipis de menys de 25.000 habitants -entre els quals es troba Malgrat de Mar, només aproven un 86, la resta, 809, estan suspesos. Segons ha exposat la directora del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural, Amparo Moreno Sardà, ha explicat que aquest any han estat menys els municipis que han aprovat l'avaluació de la transparència i per tant, menys els guardons lliurats.

L'alcalde de Malgrat ha manifestat que la voluntat del seu govern és arribar assolir un 100% de compliment amb els ítems de transparència.

El Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) als webs municipals que publiquen una informació que facilita que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast.