La torre del Castell es tornarà a il·luminar de color lila el 25 N en reivindicació contra la violència envers les dones

Última revisió 04-11-2020 09:25
03/11/2020

La Regidoria d'Igualtat ja té a punt els actes per commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. El 25 de novembre es tornarà a il·luminar de color lila la torre del Parc del Castell i una integrant de l'equip de bàsquet femení de l'AECAM serà qui llegirà el manifest institucional. El programa d'activitats que començarà el 7 de novembre es clourà el dia 30 inclourà tallers de rap, actuació d'Eva Sublevada amb un concert en reconeixement als drets de la dona, un conte participatiu, concert del Cor Jove Aula de Música Contrapunt, teatre social amb "Projecte Dona" a càrrec de la Quarta Finestra, entre altres. A més, el dia 25 de novembre es repartiran mascaretes liles i aquesta setmana es pintaran les escales de la pujada al Castell amb els colors de la bandera trans. 

La regidora d'Igualtat, Cinzia Valbonesi, ha informat que "la majoria dels actes han estat programats en formats que fos quina fos l'evolució de la situació sanitària es poguessin realitzar". "Amb tot hi ha tres actes presencials que en el moment de tancar el programa creiem que es podrien realitzar només limitant l'aforament i avui ja sabem que no serà possible realitzar-los de manera presencial. Ara la Regidoria d'Igualtat està treballant en la reformulació o bé reprogramació d'aquests actes, conscients de la necessitat sectorial i social de la celebració d'actes culturals", ha assegurat la regidora.

El programa per commemorar el 25N és el següent:

Dissabte 7, 14, 21 i 28  de novembre

12h a 13.30 h a través de l’Instagram de Joventut Malgrat Jove sense títol

Taller de rap amb la Blau Cubarsi.

 

Dijous, 12 de novembre

18 h Sala de l’Arxiu de Malgrat de Mar (aforament limitat).

Concert amb Eva Sublevada. Homenatgeamb poemes, pintures i fragments audiovisuals sobre el procés històric del reconeixement dels drets de la dona.

 

Divendres, 13 de novembre

 20 h Biblioteca La Cooperativa (aforament limitat).

“La família de les germanes Algaba”. Conte participatiu

 

Divendres 20 de novembre

18.30 h A traves d’ONA Malgrat. Entrevista amb Rosa Maria Maristany. Presidenta i fundadora de l’associació Trans  Baix Power Roses de Sant Feliu de Llobregat.

“Dificultat d’accés en el món laboral de les persones Trans”

 

Dissabte 21 de novembre

12 h A través de l’Instagram de Joventut Malgrat Jove sense títol

Concert amb el Cor Jove de l’Aula de música Contrapunt de Malgrat de Mar.

 

Diumenge 22 de novembre

17 h Primera sessió

19 h segona sessió

Centre Cívic (aforament limitat)

PROJECTE DONA, a càrrec del grup de teatre social la Quarta Finestra.

 

Dimecres 25 de novembre

10h a 13.30 h i 17.30 h a 19.30 h Stand de sensibilització i repartiment de mascaretes liles

11 h Lectura del manifest institucional. Serà llegit per una integrant del grup de Bàsquet femení de l’AECAM.

18 h  Il·luminació de la Torre del Castell

 

Dissabte 28 de novembre

12 h a través de l’Instagram de Joventut Malgrat Jove sense títol.

Cloenda del taller de rap de la Blau Cubarsi.

 

Dilluns 30 de novembre

17.30 h a 19.30 h A l’escola d’aduts. Taller Xerrada de gestió emocional sota la perspectiva de gènere. A càrrec de Maria Navarrete i Fa

 

Altres activitats 

 

Durant el mes de Novembre, al  Centre Cívic (9 h a 13 h i de 15 h a 18 h). Es poden visitar amb cita prèvia al 93 761 98 13.

  • Exposició sobre Dones Força i Canvi de la Fundació Vicenç Ferrer Centre
  • Dibuixos realitzats pels joves del Centres Educatius de Malgrat de Mar, emmarcats dins el dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

La primera setmana de novembre

Pintada de  les escales de la pujada del Castell amb els colors de la bandera Trans. En commemoració del dia internacional de la Memòria Trans a càrrec del Vilar  Fundació Aspronis.

La setmana del 25 de novembre hi haurà mascaretes liles  disponibles a tots els equipaments municipals pels ciutadans i ciutadanes del municipi.

 

El programa es pot consultar íntegrament a sota. 

Programa dels actes d'enguany. Foto: AjMalgrat.
Programa dels actes d'enguany. Foto: AjMalgrat.

Documents adjunts