La plaça Joaquim Ruyra ja funciona com a rotonda

Última revisió 06-11-2023 13:19
06/11/2023

Les obres de la plaça Joaquim Ruyra estan acabades i ja funciona com a rotonda per millorar la circulació de vehicles en aquest sector. Falten els treballs d'enjardinament que es portaran a terme en les pròximes setmanes. 

 

La plaça Joaquim Ruyra, situada a la confluència dels carrers Carme, Llibertat, avinguda del Carme, Camí del Pla i Joaquim Ruyra, és ara una rotonda i el carrer Llibertat ha canviat de sentit, passant a ser de pujada, i el tram del Joaquim Ruyra des del carrer Girona també per facilitar l'accés directe a l'aparcament de Can Rierola, darrere l'Església. 

La plaça de Joaquim Ruyra de 880 metres quadrats estava en força mal estat amb voreres estretes, desnivellades i l'asfaltatge del voltant molt deteriorat. L'objectiu d'aquesta remodelació ha estat millorar la circulació i la seguretat de vianants i vehicles en aquest punt on conflueixen cinc carrers.

La plaça manté l'escultura dedicada a la figura de l'escriptor Joaquim Ruyra -el qual va viure a Malgrat de Mar- i el voltant serà un espai verd quan s'acabin les tasques d'enjardinament. Les obres també han inclòs l'aixecament de les voreres de tot el voltant de la rotonda.

Amb la reconversió de la plaça en rotonda s'han produït un seguit de canvis en la circulació de vehicles com que el carrer Llibertat ara és de pujada cap a muntanya i el tram del carrer Joaquim Ruyra des del carrer Girona ha passat a ser de baixada cap a mar fins a l'entrada de l'aparcament municipal de Can Rierola. D'aquesta manera, s'ha guanyat un accés més ràpid i directe a la zona de pàrquing. Les obres han costat 120.993,95 euros.

 

 

Notícies relacionades:

En marxa les obres per convertir la plaça Joaquim Ruyra en una rotonda

La plaça Joaquim Ruyra es convertirà en una rotonda i el carrer Llibertat canviarà de sentit de circulació

Imatge de la plaça Joaquim Ruyra
Imatge d'aquest matí de la plaça Joaquim Ruyra. Foto: AjMalgrat.