La mainada torna a gaudir de Santa Cecília al carrer

Última revisió 03-12-2021 10:54
03/12/2021

La Regidoria d'Educació i l'Aula de Música Contrapunt han tornat a organitzar avui divendres la diada de Santa Cecília, patrona de la música. L'any passat, la situació de la pandèmia provocada per la COVID-19 va obligar a celebrar aquesta jornada de manera virtual amb la participació de les nenes i nens de 1r, 3r i 5è de totes les escoles del poble des de les seves aules. Enguany, les Peixateries Velles, els Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala i el Parc de Can Campassol han tornat a ser els escenaris d'aquesta celebració, que estava prevista divendres passat però es va ajornar per la pluja. 

El format de Santa Cecília s'ha repetit de jornades anteriors a la pandèmia, però sense la cantata final a Can Campassol, ja que s'aplegaven més de 600 nenes i nens per cantar junts, i s'ha descartat per precaució. 

L'activitat es porta a terma aquest matí en tres escenaris a l'aire lliure: les Peixateries Velles, els Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala i el Parc de Can Campassol, on els nens i nenes de 1r, 3r i 5è de primària, rotativament, poden veure sessions dedicades a la veu, l'orquestra i la banda de jazz i blues. 

Aquesta iniciativa de la Regidoria d'Educació, que compta amb la col·laboració de l'Aula de Música Contrapunt i dels mestres de música de les escoles de Malgrat, té com a objectiu donar a conèixer el so i la tècnica dels instruments a través d'altres nens i nenes d'edats similars, així com donar a conèixer el cant coral als alumnes. També vol fomentar els valors de l'esforç i el treball en equip entre l'alumnat, així com impulsar les activitats conjuntes entre les escoles del poble.