Els espais verds poden fer de refugis climàtics exteriors aquests dies d'onada de calor

Última revisió 13-08-2021 08:23
13/08/2021

El Servei Municipal d'Espais Verds recorda que a Malgrat de Mar hi ha una desena de zones a l'aire lliure amb ombra, ventilació i temperatures més baixes que aquests dies de forta calor poden actuar de refugi climàtic per a aquelles persones que ho necessitin.

Malgrat de Mar disposa de diversos espais que poden actuar com a refugis climàtics exteriors. Es tracta d'espais verds i zones arbrades que proporcionen ombra i ventilació, i es troben a temperatures menys elevades. Carles Garcia, responsable del Servei Municipal d'Espais Verds, ha explicat que una bona opció per encarar l'onada de calor amb temperatures elevades d'aquests dies és refugiar-se en aquests indrets. "Per la nostra salut els espais verds són recomanables si no podem estar en les hores de màxima calor en indrets amb aire condicionat", ha assegurat Garcia.

El cap del servei ha detallat que en moments com aquests en què, per exemple, hi ha una onada de calor, els espais verds és "quan més valor tenen perquè poden mitigar el canvi climàtic".

Actuen com a refugis climàtics exteriors el Parc Francesc Macià -la zona propera al carrer Onyar-, la pineda del Parc del Castell, les places de la Germana Campos, Fèlix Cardona, Església i Vicenç Ferrer; les pèrgoles de l'avinguda del Bon Pastor i de la plaça de Cárdenas; els bulevards del Camí del Pla i de Països Catalans; i la zona arbrada de l'avinguda de la Costa Brava.

 

 

 

Font: Ona Malgrat