Els embornals recorden que "Aquí comença el mar" per evitar que es llencin residus

Última revisió 02-06-2023 14:19
02/06/2023

L'Ajuntament va posar en marxa en el mes de setembre, a l'inici del curs escolar 2022-2023, la campanya de sensibilització i prevenció sobre la contaminació marina "El mar comença aquí". Es tracta d'una petita acció de conscienciació ciutadana per sensibilitzar que el mar no comença on entra en contacte amb la sorra, sinó molt abans, i que es pot evitar embrutar-lo. Els alumnes de l'optativa de Plàstica de 4t d'ESO de l'Institut Ramon Turró i Darder han treballat aquest curs en la campanya, van fer els dissenys dels missatges i avui han començat a pintar-los al costat dels embornals amb un objectiu clar: Recordar que no s'hi ha de llençar res perquè "El mar comença aquí".

On comença el mar? Als embornals de les clavegueres. A partir d'aquesta contundent premissa, la Regidoria de Medi Ambient i la de Platges volen posar l'accent en la prevenció de la contaminació marina. La campanya compta amb la implicació i participació d'alumnes de l'institut.

La iniciativa es va posar en marxa al setembre amb un taller, en el qual la il·lustradora naturalista xilena Victoria Cataldo, va explicar i mostrar als alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Ramon Turró com dibuixar cetacis i fauna marina a partir d'esquematitzar la seva forma. Victoria Cataldo va transmetre'ls com a través de l'art i de la il·lustració es pot fer arribar a la ciutadania el missatge de la conscienciació i prevenció sobre la contaminació del mar. 

Després els alumnes van dissenyar els missatges de la campanya i avui divendres han començat les tasques per pintar-los a diferents embornals del poble. 

El març comença aquí
Una imatge d'aquest migdia a l'inici de les tasques de pintura. Foto: AjMalgrat.