Els actes del 25N inclouran la inauguració dels murals de Neus Català i les dones pageses, i un campionat femení de kick boxing

Última revisió 14-11-2022 11:39
14/11/2022

La Regidoria d'Igualtat i LGTBIQ commemorarà el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones del 25N amb un programa d'activitats que inclou la inauguració dels murals de l'Espai Neus Català i de les dones pageses i el campionat femení "Top Queens" de lluitadores de kick boxing. Els actes començaran aquest dissabte 19 de novembre i s'allargaran fins al dia 27. 

 

Els actes d'enguany del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones del 25N tenen com a lema "Stop violència" començaran aquest cap de setmana amb doble sessió de la representació del monòleg Teresa, Teresot de l'actriu malgratenca Teresa Gelpí, una dissabte i una diumenge. La sessió de dissabte és oberta a tots els públics i començarà a les 20 h a la Sala Joaquim Garriga de l'Arxiu Municipal, i la de diumenge, està adreçada a alumnat de l'Escola Municipal d'Adults Cases dels Mestres i serà a partir de les 19 h. 

El programa inclou la inauguració dels murals artístics dedicats a Neus Català i a la dona i pagesia. Dimecres 23 de novembre, s'inaugurarà el de l'Espai Neus Català a l'avinguda del Carme, a les 17:30 h, i el de la dona pagesa, l'endemà, dijous també a les 17:30 h. 

El dijous 24 de novembre al matí els alumnes de l'Institut Ramon Turró i Darder assistiran a la representació del monòleg No sólo duelen los golpes a càrrec de Pamela Palenciano. A la tarda, hi haurà una xerrada de la Fundación Vicente Ferrer sota el títol Un mundo mejor càrrec de Lancy Dodem a les 20 h a la Biblioteca La Cooperativa. 

El programa d'actes del dia 25 de novembre, Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, començarà amb una sessió de contes per a la igualtat de gènere Contes per a nenes valentes amb Sara Genovart a les 17:30 h a la Biblioteca La Cooperativa. A les 19 h s'encendrà de color lila la Torre del Castell i a la mateixa hora, es farà la lectura del manifest a la Sala Joaquim Garriga de l'Arxiu Municipal. A les 19:30 h, hi haurà l'actuació de la Mabel Flores, també a l'arxiu. 

 

Campionat de lluitadores professionals

L'endemà dissabte, l'activitat se centrarà al Pavelló Germans Margall on tindrà lloc l'esdeveniment esportiu de kick boxing femení Top Queens i el campionat mundial de Muay Thai Fight for Glory. La jornada començarà a les 9 h amb una xerrada nutricional sobre les diferents etapes de la dona; a les 10 h es farà un col·loqui amb les lluitadores professionals Mireia Garcia i Victoria Boyanova; a les 11 h hi haurà un curs de defensa personal femenina; a les 12 h els Mossos d'Esquadra oferiran assessorament jurídic davant una agressió, i a les 13 h hi haurà un pica-pica. A les 15:30 h, es començaran a disputar els campionats Top Queens i Fight for glory. 

Els actes del 25N es clouran el diumenge 27 de novembre amb una sortida a Corbera d'Ebre amb Assumpta Montellà per visitar el centre d'interpretació 115 dies, un espai que explica el paper de les dones que van patir la guerra civil i la postguerra. Per participar cal reservar plaça al telèfon 93 761 98 13 fins al dia 23 de novembre a les 14 h. 

25N Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones
Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Foto: AjMalgrat.