El Juliol Jove d'enguany aposta per l'activitat física i aparca les noves tecnologies

Última revisió 07-06-2021 11:23
28/05/2021

La Regidoria de Joventut ha programat un Juliol Jove amb propostes diferents de les dels últims anys. Es deixen de banda els tallers relacionats amb les noves tecnologies i les pantalles, i s’aposta per l’activitat física i per propostes que puguin motivar els joves amb alternatives diferents i en alguns casos, a l’aire lliure. Bàsquet-beat, escalada, defensa personal, percussió corporal i art i moviment, entre d’altres. A més, s'han abaixat els preus dels tallers.

El programa del Juliol Jove, que està adreçat a noies i nois a partir de 13 anys, repeteix el curs de premonitors/es i el taller del musical i introdueix moltes novetats. Entre elles, el taller de basket-beat, una metodologia que utilitza la pilota de bàsquet, el cos i el joc per accedir a experiències artístiques de qualitat i entrenar habilitats per a la vida amb una mirada crítica de transformació social. També s’han programat tallers d’art i moviment, de defensa personal amb tècniques de Muay Thai i Brazilian Jiujitsu -els dies 6, 8,13,15, 20, 22, 27 i 29 de juliol- , d’escalada, de percussió corporal i bateria i de cuina. A més, hi haurà un curs bàsic de primers auxilis i tres tallers-xerrada amb temes d’interès per als joves com Has vist la foto que corre?, El meu cos no entén de cànons i El primer contracte de lloguer.

Juliol Jove també inclou una exposició sobre el programa de Mobilitat Internacional Jove del Maresme, que es podrà veure del 6 al 20 de juliol, i una xerrada sobre què és aquesta iniciativa el 16 de juliol.

Una altra de les novetats és que la Regidoria de Joventut ha decidit abaixar els preus dels tallers un 20%. D’aquesta manera, els preus oscil·len, segons l’activitat, entre 5 i 40 euros.

El termini per fer les inscripcions s’obrirà el pròxim dimarts 1 de juny i s’allargarà fins al dia 22. Es poden fer a través de la web municipal, enviant un correu electrònic a joventut@ajmalgrat.cat o bé, presencialment al Centre Cívic, tot demanant cita prèvia al 93 761 98 13.

El regidor de Joventut, Sergio Ortín, ha destacat que “la idea ha estat la de fer un gir a les activitats del Juliol Jove”. “Hem optat, sobretot, per propostes de caràcter esportiu i que es poguessin realitzar a l’aire lliure, en molts casos. Amb la pandèmia i tot el que ha suposat i suposa per als joves, ens hem volgut allunyar de les pantalles i optar per propostes per conèixer l’entorn i gaudir de l’activitat física”, ha explicat.

 

Fes aquí el tràmit d'inscripció.

Consulta aquí sota el programa del Juliol Jove 2021.

Documents adjunts