El govern municipal demana dos ajuts per a les formacions de retorn al sistema educatiu reglat de l'Escola d'Adults

Última revisió 13-10-2021 12:13
13/10/2021

La Junta de Govern Local va a aprovar el 30 de setembre sol·licitar dues subvencions de la Diputació de Barcelona per a les formacions de l'Escola Municipal d'Adults Cases dels Mestres orientades al retorn al sistema educatiu reglat i a treballar la capacitat per a la integració al món laboral de joves i adults. 

La directora de l'Escola Municipal d'Adults Cases dels Mestres, Núria Gibert, ha explicat que d'una banda s'ha demanat la subvenció 'Noves oportunitats 4.10: serveis d'orientació i transició en escoles municipals'. Aquest ajuts és un nou recurs de la Diputació a escoles de formació d'adults per reforçar les línies d'orientació i motivació i està adreçada als alumnes que fan preparació per a les proves lliures de Gradut en Educació Secundària Obligatòria i a les proves d'accés a cicles formatius de Grau Mitjà i Grau Superior. 

Núria Gibert també ha detallat que s'ha sol·licitat una subvenció 'Noves oportunitats educatives 4.10: finançament de programes de transició educativa', que la Diputació atorga a les escoles de formació d'adults com a ajut econòmica per poder oferir cursos de preparació per a les provves d'accés a cicles formatius de Grau Mitjà i Grau Superior. 

L'Escola Municipal d'Adults Cases dels Mestres ofereix cursos de preparació per a: les proves lliures per a l’obtenció del títol de graduat en Educació Secundària Obligatòria, la prova d’accés a cicles formatius de grau mitjà, la prova d’accés a cicles formatius de grau superior i la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 i 45 anys. Aquests grups superen els 60 alumnes per cada curs escolar i necessiten eines, recursos i suport d’orientació per dirigir el seu camí educatiu. L’Escola és un centre referent al municipi per als joves i adults que volen reprendre el camí educatiu. En aquests moments, les tasques d’orientació les fan els docents perquè l’Escola no disposa d’una especialista en orientació.  S'ha demanat una d'aquestes subvencions de la Diputació perquè és un recurs tècnic que posa a disposició del centre una persona especialitzada en orientació, facilitant la tasca que realitzen els docents.