El cap d'Espais Verds col·labora en la "Guia per a la gestió del verd urbà" de la Diputació

Última revisió 18-03-2022 09:03
17/03/2022

La Diputació de Barcelona ha presentat aquest matí en una sessió telemàtica la “Guia per a la gestió del verd urbà”. El Servei d’Equipaments i Espai Públic de la Diputació ha elaborat aquesta guia, que pretén ser una eina pràctica amb accions clares, detallades i actuals per ajudar els municipis a prendre decisions sobre com gestionar el verd urbà. El cap del servei municipal d’Espais Verds de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, Carles Garcia, ha participat en l'elaboració d'aquesta guia, assessorant com a expert i aquest matí ha estat un dels ponents d’una taula rodona que ha servit per presentar aquesta publicació.

La guia vol ser una eina d’ajuda per als ajuntaments, apostant per la reflexió, el diàleg i la presa de decisions al voltant de la gestió del verd urbà. Aquesta publicació parla de les diferents opcions que hi ha per gestionar el verd urbà i les implicacions que suposen.

En la redacció de la publicació, hi han participat professionals amb una gran experiència en el disseny, la gestió i el manteniment d’aquests espais verds, que ofereixen explicacions i simplificacions de conceptes i processos. Entre els exemples que mostra la guia hi ha el de la gestió dels escocells amb vegetació herbàcia de Malgrat de Mar per evitar l’ús d’herbicides químics i alhora incrementar la biodiversitat com a refugi de fauna auxiliar per millorar el control de plagues.