Editen "Malgrat de Mar desaparegut", un llibre que recupera la història local

Última revisió 12-12-2019 10:51
12/02/2019

L'editorial Efadós enllesteix el llibre "Malgrat de Mar desaparegut", un recull de fotografies que testimonia uns espais i unes activitats socials i econòmiques del poble que han desaparegut. Els historiadors locals Núria Arís, Sònia Garangou i Joan Piña són els autors d'aquest llibre que es presentarà el pròxim 24 de març a l'Arxiu Municipal. Aquest llibre és una continuació de l'obra "L'Abans: Malgrat de Mar. Recull gràfic (1862-1970)", presentat ara fa 10 anys i que va ser un gran èxit.

L'alcaldessa, Carme Ponsa (JXM), acompanyada del regidor de Patrimoni, Ricard Núñez (ERC), ha signat aquest matí un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Malgrat de Mar i l'editorial Efadós per a l'edició del llibre. A través d'aquest conveni, l'Ajuntament posa la disposició de l'editorial el fons fotogràfic de l'Arxiu Municipal per poder consultar, seleccionar i publicar fotografies i documents per poder fer el llibre. L'acord també estableix que l'editorial es fa càrrec de la digitalització, restauració i composició d'una fotografia panoràmica de 8 metres d'una imatge feta des del campanar de l'església a la dècada de 1930, la qual està dipositada a l'Arxiu Municipal. Aquesta fotografia serà protagonista d'una exposició que prepara l'Ajuntament.

El regidor de Patrimoni ha explicat que el llibre "Malgrat de Mar desaparegut" recuperarà espais i edificis emblemàtics ja desapareguts com Can Campassol, la Fàbrica de l'Aigua o l'antic sindicat. Ricard Núñez ha avançat que llibre es presentarà en un acte públic el pròxim 24 de març a les 12 h a l'Arxiu Municipal. El regidor també ha explicat qure "hi haurà més llibres com aquest".

Editen
Editen "Malgrat de Mar desaparegut"