Dues persones desocupades s'incorporen a l'Ajuntament contractades pel Consell Comarcal

Última revisió 19-10-2023 13:58
19/10/2023

Dues persones, que estaven en situació d'atur, van començar a treballar dimarts a l'Ajuntament de Malgrat de Mar, contractades pel Consell Comarcal del Maresme dins el programa Treball i Formació. Una persona farà tasques de tècnica auxiliar en administració en la Regidoria d'Ocupació, Formació, Empresa i Inserció Laboral, i l'altra, com a peó de pintura d'espais públics. 

Les dues persones que s'han incorporat al consistori malgratenc tenen un contracte d'un any i treballen a jornada completa. Una persona és tècnica auxiliar en administració que dona suport a l'Àrea de Serveis a la Persona i a Ocupació, Formació, Empresa i Inserció Laboral, i forma part de la línia de Persones no perceptores de prestació (PANP).

L'altra persona contractada és peó de pintura que dona suport a la rehabilitació i pintura d'espais públics, i forma part de línia Persones perceptores de la Renda Garantida de Ciutadania (PRGC).

 

Contractades pel Consell Comarcal del Maresme

El Consell Comarcal ha contractat en aquesta tretzena edició del programa Treball i Formació un total de 46 persones aturades que durant un any treballaran en 22 ajuntaments del Maresme, entre ells el de Malgrat de Mar, per adquirir experiència laboral, rebent formació específica i un acompanyament personalitzat que millorarà les seves oportunitats d’ocupabilitat.

Treball i Formació és una política activa d’ocupació finançada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Fons Social Europeu i el Ministeri de Treball i Economia Social. La seva singularitat és que combina l’experiència professional, la formació transversal d’entre 60 i 70 hores i l’acompanyament a les persones participants per garantir la seva inserció laboral en el mercat de treball.

Totes les persones contractades es trobaven en situació d’atur i pertanyen a diversos col·lectius amb dificultats d’inserció laboral, com el de majors de 52 anys, persones no perceptores de prestació, dones en situació d’atur de llarga durada, persones perceptores de la renda garantida ciutadana i persones transgènere.

El Consell Comarcal del Maresme ha seleccionat les 46 persones contractades d’entre un total de 468 currículums derivats per les quatre oficines de Treball del Maresme. 22 d’elles desenvoluparan tasques d’auxiliar administratiu i 24 treballaran com a peó de brigada (7 de pintura, 6 de construcció, 6 de neteja i 5 de jardineria)

Imatge de les persones contractades pel Consell Comarcal
Imatge de dilluns de les persones contractades pel Consell Comarcal en l'acte de rebuda. Foto: Consell Comarcal del Maresme.