Cultura convoca el tercer Concurs de Microrelats i el primer de Relats Breus per a persones amb discapacitat intel·lectual

Última revisió 18-03-2022 12:24
18/03/2022

La Regidoria de Cultura ha convocat la tercera edició del Concurs de Microrelats dins dels actes d'enguany de MalgrART, la proposta cultural amb la qual Malgrat de Mar celebra Sant Jordi des de 2011. Aquest certamen de microrelats va néixer l'any 2020 en ple confinament domiciliari per la pandèmia. Els microrelats han de ser de 140 caràcters i es poden presentar fins al 10 d'abril. La Regidoria de Cultura també ha convocat el primer Concurs de Relats Breus per a persones amb discapacitat intel·lectual. Els guanyadors dels dos concursos es donaran a conèixer el pròxim 24 d'abril.

Els microrelats són composicions molt breus, es consideren un text literari complet, independent, autònom i perfectament acabat, tot i que el final pugui quedar obert. Aquest concurs va sorgir fa dos anys durant el confinament al no poder celebrar la diada de Sant Jordi de manera convencional. La regidoria es va inspirar en els 140 caràcters permesos abans a Twitter per convocar el concurs, ja que durant el confinament les xarxes socials es van convertir en un mitjà molt utilitzat per comunicar-se i expressar-se. 

Les bases del Concurs de Microrelats diuen que han de ser de 140 caràcters com a màxim, es poden presentar en alguna de les 4 categories: de 6 a 9 anys; de 10 a 13 anys; de 14 a 18 anys, i a partir de 18 anys. El treballs s’han d’enviar a cultura@ajmalgrat.cat amb l'assumpte microrelat fins al 10 d’abril a les 14 h. Els relats guanyadors de la categoria d’adults es presentaran al premi extraordinari de microrelats de la Mostra Literària del Maresme organitzada pel Consell Comarcal del Maresme. Els guanyadors es donaran a conèixer el 24 d'abril dins els actes del programa de MalgrART.

Les categories de menors de 18 anys tindran 3 premis: un val per un valor màxim 20 euros per bescanviar a qualsevol llibreria de Malgrat de Mar; i la d'adults, tindrà un primer premi de 100 euros, un segon de 75 euros i un tercer de 50 euros.

 

1r Concurs de Relats Breus per a persones amb discapacitat intel·lectual

Paral·lelament, la Regidoria de Cultura ha convocat també la primera edició del Concurs de Relats Breus per a persones amb discapacitat intel·lectual amb la voluntat de promoure l'escriptura i la creació literària. Els treballs poden ser individuals o en grup, sempre que s'acrediti la discapacitat intel·lectual de l'autor o autors. El tema és lliure i les obres han de ser originals i inèdites, escrites en català, i poden ser prosa o poesia i il·lustrades amb qualsevol tècnica. L'extenció màxima serà de quatre cares de DINA-4. El termini per presentar els escrits és fins al 10 d'abril a les 14 h i s'han d'enviar com a document adjunt de pdf per correu a cultura@ajmalgrat.cat amb l'assumpte relat curt. Hi haurà un premi de 100 euros per al guanyador del concurs, un de 75 euros per al segon classificat i un de 50 per al tercer. 

Segons les bases del concurs, els relats guanyadors es presentaran al premi extraordinari de relats breus per a persones amb discapacitat intel·lectual de la Mostra Literària del Maresme. 

 

 

Consulta aquí sota les bases de participació del 3r Concurs de Microrelats i del 1r Concurs de Relats Breus per a persones amb discapacitat intel·lectual.