Constituït el nou Consell de Cultura

Última revisió 30-10-2023 11:49
30/10/2023

El nou Consell sectorial de Cultura de Malgrat de Mar es va constituir dijous. En formen part, onze entitats, representants de cada partit amb secció local al poble i cinc persones escollides aleatòriament del Registre Ciutadà. El consell es reunirà un cop cada dos o tres mesos i ja s'han programat les pròximes reunions per al 2024.

 

El nou Consell de Cultura es va constituir dijous al vespre en una reunió celebrada a la Capella de l'Antic Hospital. En formen part,  representants de les entitats del registre municipal que han expressat la seva voluntat de ser-hi: Montserrat Clapés per l'Agrupació Sardanista Malgratenca La Barretina, Fina Martínez per l'Associació de Puntaires, Gerard Molina per l'Associació Musical Contrapunt Malgrat de Mar, Laura Blasi pels Castellers de l'Alt Maresme, Marta Corona pel Cercle Artístic de Malgrat de Mar, Oriol Turné per la Colla de Geganters de Malgrat de Mar, Montse Buch per la Coral Atzavara, Obdúlia Cuatrecases pel Grup de Teatre Germanor, Àngels Garcia per Òmnium Cultural territorial Malgrat de Mar, Lino Cantero per la Peña cultural flamenca "El cabrero" i Vicky Garcia per la SCR La Barretina Vermella.

El consell ha convidat a formar-ne part al Grup d'Excursionista Malgratenc (GEM) i a la Colla de Diables Ratpenatsinfernals. 

També en formen part un representant de cada partit o agrupació política amb secció local al municipi: Jordi Farré pel PSC, Miquel Casajuana per JXM, Joaquim Albert per ERC, Elisenda Ballart per Malgrat ens Mou, Sergi Fuentes per la CUP i Hèctor Pérez pel PP. 

A més, de cinc persones majors de 16 anys escollides aleatòriament del Registre Ciutadà i que han manifestat el seu interès per formar-ne part del consell sectorial de cultura: Salomé León, Jordi Fontrodona, Josep Aymerich, Olga Ocaña i Neus Serra. 

El consell sectorial de Cultura es reunirà cada dos o tres mesos i ja s'han fixat les dates de les pròximes trobades del 2024: el 25 de gener, el 25 d'abril, el 25 de juliol i el 24 d'octubre a les 10 h. Les sessions del consell sempre són obertes a la ciutadania. La presidenta del consell és la regidora de Cultura, Lurdes Borrell.

 

Les comissions de treball

El Consell de Cultura té comissions de treball que funcionen independentment: la comissió de festes populars i tradicionals, la comissió de llengua i literatura, la comissió de patrimoni i història local, la comissió artística i la comissió de valoració i revisió del Pla d'Acció Cultural. Les persones interessades en formar part d'alguna d'aquestes comissions han d'enviar un correu electrònic a cultura@ajmalgrat.cat