Concert de Lídia Pujol, poesia i teatre per commemorar el Dia Internacional de l'Alliberament LGTBIQ

Última revisió 01-06-2021 13:49
01/06/2021

La Regidoria d'Igualtat i LGTBIQ organitza un any més un seguit d'activitats per commemorar el Dia Internacional de l'Alliberament LGTBIQ. Els actes commemoratius, que porten per lema "Malgrat t'estima, estima com estimis", volen reivindicar els drets de les persones lesbianes, gais, homes i dones transsexuals, bisexuals, intersexual i queer. El programa inclou un concert de Lídia Pujol i Pau Figueres, poesia amb  ‘La variant del vers/variant del ves? i teatre amb  ‘Que no salga d’aquí’ i ‘Portrait’, entre altres.

Els actes s’encetaran el 25 de juny amb poesia. Variant del vers/variant del bes a càrrec de Francisco Cazorla, Abel Pohulanik, Àngel Carbonell, Héctor Piñeros, Luis Relucio i Montse Pellicer i Mateu. Serà als Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala a les 19 h.

El 26 de juny hi haurà concert Lídia Pujol i Pau Figueres al Parc del Castell a les 20 h. Lídia Pujol oferirà un concert amb el que repassarà les cançons que marquen la seva trajectòria, des de la qual es reflexiona sobre els drets de les persones i la llibertat.

El 27 de juny la Colla de Diables Ratpenatsinfernals oferiran una tabalada als Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala a les 20.30 h, que donarà pas a la peça teatral Que no salga de aquí  als Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala a les 21 h. Es tracta d’una peça teatral breu que tracta sobre la intersexualitat, representada per la ‘I’ en l’acrònim LGTBIQ. El concepte Intersex té a veure amb una persona que no encaixa amb la típica definició del què tradicionalment s’ha considerat com a mascle o femella. Aquestes persones pateixen l’estigma del monstre i el càstig del silenci.

El 28 de juny, Dia Internacional de l’Alliberament LGTBIQ, inclourà la lectura del manifest institucional a les 18 h als Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala. També s’ha programat la peça teatral Portrait a càrrec de la companyia Las Fritas, que reivindica les relacions LGTBI als escenaris i a la vida. La importància de tenir nous referents, posant sobre la taula les diferents formes d’entendre l’amor i com desconstruir-les.

El 29 de juny es farà una sessió de contacontes per a la mainada amb l’adaptació del conte Amb la Tango som tres a càrrec de Sílvia Serra. Serà a la Biblioteca La Cooperativa a les 17.30 h. 

A més, el programa inclou una exposició sobre llibres relacionats amb la temàtica LGTBIQ a l’aparador de la Biblioteca La Cooperativa del 21 de juny al 2 de juliol.

 

Inscripcions de l'11 al 24 de juny

Les inscripcions per participar en els actes, que són gratuïts, s’obriran l’11 de juny fins al dia 24 al telèfon 93 761 98 13 ext. 109 o bé al correu igualtat@ajmalgrat.cat Per al concert de Lídia Pujol cal fer la inscripció a entrápolis a partir de l’11 de juny i per als contes, a la Biblioteca La Cooperativa.

 

Consulta aquí sota el programa del 28 J d'enguany.