Comencen els treballs per naturalitzar la plaça de Can Palomeres nord

Última revisió 22-02-2022 12:30
22/02/2022

Els Serveis Municipals de l'Ajuntament van començar ahir dilluns les tasques per convertir la plaça de Can Palomeres nord en un espai naturalitzat i més amable. S'elimina el terra de formigó i es crearà una superfície permeable amb nous arbres i mobiliari urbà, i s'instal·laran jocs infantils. Les obres s'allargaran tres setmanes i mitja, aproximadament. 

Els Serveis Municipals de Via Pública, Espais Verds i Enllumenat porten a terme les obres de remodelació de la plaça del barri de Can Palomeres nord, situada entre els carrers dels Garrofers i del Ferro. Fins ara aquest espai de 283 metres quadrats estava pavimentat amb ferm de formigó i tenia dos parterres als costats amb sis arbres.

L'objectiu d'aquest projecte de millora és que deixi de ser una plaça dura i es converteixi en un espai verd naturalitzat, més amable i que pugui ser un indret de trobada del veïnat. Per aquest motiu, s'elimina el paviment existent de formigó per donar pas a una superfície permeable. Quatre els sis lledoners que hi ha ara es transplantaran en un nou emplaçament del mateix barri. Els dos restants es combinaran dins la plaça en una nova ubicació amb dos exemplars de l'espècie Pistacia chinensis. La millora també inclou jocs infantils; així com quatre bancs i dues papereres nous. A més, es millorarà el sistema de reg, que serà gestionat telemàticament. 

El pressupost és d'uns 24.792,04 euros i es preveu que la millora estigui enllestida en unes tres setmanes i mitja.