Calella i Malgrat presenten 19 propostes per ajudar el sector de l'alimentació en la seva digitalització

Última revisió 18-11-2021 15:15
18/11/2021

Els Ajuntaments de Malgrat de Mar i Calella van presentar ahir a la tarda els resultats de la diagnosi feta a la cadena de valor dels sectors de l'agricultura, alimentació i restauració dels dos municipis; així com 19 propostes d'acompanyament tècnic i formatiu per digitalitzar-se durant el 2022. Malgrat i Calella van reiterar la seva aposta per ajudar les empreses locals dels dos municipis, vinculades als sectors econòmics relacionats amb l'alimentació, a través del programa de formació i assessorament digital Treball, Talent i Tecnologia. Aquests sectors donen feina a més de 1.500 persones entre les dues poblacions, i la idea és oferir totes les eines possibles perquè puguin créixer i prosperar en aquesta nova realitat digital. 

Durant l'acte, celebrat a Can Saleta de Calella, al qual hi van assistir uns 15 empresaris dels dos municipis, es van presentar els resultats de la diagnosi de la cadena de valor, amb els resultats de les enquestes i entrevistes realitzades a l'estiu a 60 empreses. A més, la jornada també va incloure la ponència "La transformació digital a la cadena de valor de la restauració i l'alimentació" a càrrec de Jordi Verdura, que va explicar tres casos pràctics d'empreses locals que s'han digitalitzat amb resultats molt positius per al seu negoci. 

Després, els tècnics de l'Ajuntament de Calella, Fabio Valbonesi, i de l'Ajuntament de Malgrat, Gemma Binefa i Irene Andreu, van explicar les propostes d'acompanyament tècnic i formatiu que es podran portar a terme durant l'any 2022 i que tenen a veure amb els tres àmbits de la digitalització: el màrqueting i la presència a Internet, les eines de gestió informatitzades i la incorporació d'equipaments tecnològics a l'activitat. 

L’enllaç a les propostes d’acompanyament tècnic i formatiu perquè les empreses vinculades a la cadena de valor de la restauració puguin escollir les seves propostes és el següent: https://es.surveymonkey.com/r/BBPK93F. Aquest enllaç estarà operatiu fins al pròxim 10 de desembre.

Les propostes estan pensades perquè cada empresa escolli les accions, en funció de les seves necessitats: hi ha empreses que tot just comencen en la digitalització i d'altres que ja tenen un nivell excel·lent i el que necessiten és que algú els orienti en els pròxims passos a seguir.

La regidora d'Ocupació, Formació i Empresa de l'Ajuntament de Malgrat, Cinzia Valbonesi, i l'alcalde accidental de Calella, i primer tinent d'alcalde de l'Àrea d'Innovació, Marc Buch, van presentar la jornada de treball amb els empresaris locals.