Aprovada una ajuda econòmica per a les víctimes del terratrèmol del Marroc

Última revisió 17-11-2023 12:41
17/11/2023

La Junta de Govern Local va aprovar ahir al matí destinar 2.500 euros a ajudar a les víctimes del terratrèmol del Marroc, ocorregut el 8 de setembre. L'ajut es vehicularà a través d'un projecte del Fons Català de Cooperació. 

El 8 de setembre un terratrèmol de magnitud 6,8 va sacsejar el Marroc, provocant la mort de gairebé 3.000 persones i més de 2.050 ferits -1.400 dels quals, en estat crític. L'epicentre del terratrèmol va tenir lloc a zones remotes del Gran Atlas i va afectar greument la ciutat històrica de Marràqueix.

El Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat Internacional va demanar que l'Ajuntament destinés una ajuda econòmica de 2.500 euros per ajudar les víctimes del terratrèmol. Paral·lelament, el Fons Català de Cooperació va sol·licitar a la corporació que col·laborés amb la seva campanya Crida d'emergència per a la població víctima del terratrèmol al Marroc. 

L'Ajuntament ha decidit vehicular l'ajuda a través del Fons Català de Cooperació perquè té una llarga trajectòria de suport al Marroc i en aquests moments, treballa en actuacions de reconstrucció per combatre els efectes del terratrèmol. 

 

 

 

 

 

 

Terratrèmol de Marroc
Imatge del terratrèmol de Marroc. Foto: RTVE.