Alumnes de Jardineria de l'institut reprenen els treballs al Molí de la Sal

Última revisió 09-11-2023 12:01
08/11/2023

Els joves del programa de formació i inserció (PFI) de Jardineria de l'Institut Ramon Turró i Darder han iniciat avui dimecres les tasques de conservació al pati i la bassa del Molí de la Sal d'aquest curs 2023-2024. Fa tres cursos que els alumnes d'aquesta formació fan cada dimecres treballs de desbrossada, poda, manteniment de caixes niu, instal·lació de malla de coco, entre d'altres. Ho fan amb la col·laboració del Grup de Ciència Ciutadana de Malgrat de Mar, un projecte de la Regidoria de Sostenibilitat.

L'alcaldessa, Sònia Viñolas, i el regidor de Sostenibilitat, i primer tinent d'alcaldessa, Jordi Farré, han visitat als alumnes, que han iniciat avui les tasques de manteniment en el Molí de la Sala, i també als voluntaris del Grup de Ciència Ciutadana que els acompanyen. 

Aquest és el tercer any que els alumnes del programa de formació i inserció (PFI) de Jardineria de l'Institut Ramon Turró i Darder fan tasques de col·laboració en la gestió d'aquest espai naturalitzat del Molí de la Sal dins la trama urbana del poble. Els joves fan actuacions de millora de la biodiversitat, de construcció de caixes nius i seguiment, de recolecció de llavors, entre moltes altres. 

Aquesta col·laboració de la Regidoria de Sostenibilitat amb l'Institut Ramon Turró i Darder permet a l'alumnat posar en pràctica els aprenentatges alhora que és un ajuda per tirar endavant la conservació del pati i la bassa del Molí de la Sal. 

 

Projecte de conservació en marxa des de fa dos anys i mig

La Regidoria de Sostenibilitat, juntament amb la fundació de recerca i conservació del patrimoni natural Emys i la col·laboració del grup de voluntaris del projecte de Ciència Ciutadana i l’Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera (NatMonT), porta a terme des de fa dos anys el projecte de millora ecològica de la bassa del Molí de la Sal i el seu entorn. Aquesta iniciativa va nèixer com a projecte participat entre l’Ajuntament, diferents agents del món naturalista i l’Institut Ramon Turró i Darder.

Molí de la Sal
Imatge d'aquest matí dels alumnes de Jardineria en el Molí de la Sal. Foto: AjMalgrat.